Editura Evenimentul si Capital

Misterul asasinatului Mihaelei Runceanu. Racii au o zi inspirată, Capricornii nu sunt în apele lor │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 6273 Vizualizari

Teoria conspirației spune că moartea violentă a frumoasei cântărețe Mihaela Runceanu rămâne un mister încă nedezlegat. În acea toamnă tulbure a anului 1989, cu un vârf în timpul Congresului al XIV-lea PCR, au încetat din viață, accidente suspecte și morți subite, mai multe persoane importante, dar și din rândul activiștilor de partid și a structurilor de forță. Anchetele care urmau să stabilescă cauzele morților s-au lungit și, apoi, după decembrie 1989, au fost uitate. Toate, mai puțin cazul Mihaelei Runceanu, care era foarte iubită de public. În 36 de ore s-a confecționat la repezeală un asasin și s-a închis cazul!

HOROSCOP Pe 4 mai s-au născut: Audrey Hepburne, Bartolomeo Cristofori, Hosni Mubarak, El Cordobes, Lawrence Rawl, Mircea Basarab, Anghel Iordănescu, Alexandru Arşinel, Daniela Caraman Fota, Mihaela Runceanu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Valerian, Nichifor şi Pelaghia.

Nimic în „kalendar”, dacii cam munceau, nu se încurcau.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, era mult mai mică ca mine, dacă ar fi trăit, Mihaela Valentina Runceanu ar fi împlinit, astăzi, 62 de ani. Ce petrecere frumoasă ar fi dat, Dumnezeu s-o odihnească la loc cu Lumină!

S-a născut la 4 mai 1955, la Buzău, într-o familie de oameni cumsecade. Foarte frumoasă şi foarte talentată, Mihaela a excelat în tot ce a făcut. Prima la studiile clasice de muzică, prima la muzică uşoară, prima la concursuri, asta pentru cei mai tineri, care nu ştiu mare lucru despre Mihaela. Era foarte iubită de lume, în anii 70’, 80’, mai ales că îi învăţa şi pe alţii cum să cânte, era profesoară la Şcola Populară de Arte, parcă aşa se numea. Şi astăzi mai ascult cu plăcere vinilurile ei scoase la „Electrecord”. O voce plăcută, care te făce să te simți bine!

Ne-am încrucişat drumurile o singură dată, la Otopeni, în 1985, parcă. Eu veneam din Liban, sau Siria, ea nu ştiu de unde. A auzit că întrebam pe cineva să mă ducă în Matei Ambrozie şi mi-a propus să facem taxiul pe din două, a spus că ea stă în Dristor. Parcă aşa îmi amintesc...

Dar nu ştiu ce a intervenit, au luat alţii taxiurile, Mihaela a dispărut şi atunci a ajuns şi maşina de serviciu de la firma mea.

Pe 2 noiembrie 1989, dimineaţa, pe la ora 10, eram la şosea, la Centrala de Externe, ca să obţin afidavitul de curier diplomatic pentru transportul în Canda a unei oferte strict secrete. Ceva cu CANDU. Când, colonelul Oprea de la „Romtehnica”, întreprinderea de comerţ exterior a armatei, aflat şi el cu treburi la Centrală, îmi spune, şoptit, la ureche, pe culor: „ai aflat, au lichidat-o pe Mihaela Runceanu!” Rămân, prost. Zic: „de către cine?” Bunul colonel se uită în sus, dă ochii peste cap, fără un cuvânt. Asta însemna securitatea, Big Brother.

Moartea, asasinatul Mihaelei Runceanu, din noptea de 1 spre 2 noiembrie 1989, în jurul orei 01:00 - conform teoriei conspiraţiei, rămâne un mister! Sunt multe lucruri care nu se potrivesc.

În mod convenabil, miliţia arestează în numai 36 de ore pe un tip din anturajul artistei, furnizor de casete VHS cu filme. După studiile făcute de specialişti, forensici din State, asasinul condamnat, pe nume Daniel Cosmin Ştefănescu, nu corespunde cu profilul unui ucigaş care să sugrume, de două ori la rând, o femeie. Pentru furt? Asasinul condamnat provenea dintr-o familie înstărită, tatăl director în Ministerul Petrolului, mama profesoară la Petrol şi Gaze şi avea tot ce îi trebuie. Dar, era un caracter slab, cu un comportament eratic, profund labil. Mai şi bea, pe deasupra. A fost “papagalul” ideal, țapul ispășitor care acum este ferm convins că el a făcut asasinatul. Astfel de persoane labile dezvoltă un complex de vinovăţie şi își asumă orori pe care nu le-au comis.

Fiind mai mereu beat și având o foarte proastă părere despre el însuși, a acceptat ceea ce i s-a sugerat, că, la beție, a ucis-o pe Mihaela. A fost condiționat așa de bine și pedeapsa executată este un argument în plus pentru el, așa că, chiar în fața detectorului de minciuni, Codrin va pleda vinovat, iar poligraful va confirma acest lucru. Și nu va renunța în ruptul capului la vinovăția lui. Este ceva care îl scoate din anonimat, este asasinul Mihaelei Runceanu! Au mai fost cazuri similare destule, în istoria criminalisticii mondiale. A fost la momentul şi locul nepotrivit. Dar multe lucruri nu se potrivesc, de exemplu, asasinul condamnat nu a ştiut să răspundă cu ce a dat foc garsonierei Mihaelei.

Condiţionat psihic şi bine burduşit de miliţeni, Codrin a recunoscut, în 1989, toate capetele de acuzare. Un tip care nu avea nicio amendă de circulaţie, fără cazier, sare direct la tâlhărie cu omucidere deosebit de gravă! Dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştiţi câtă hotărâre şi putere îţi trebuie ca să strângi de gât o femeie? De două ori?! Un bețiv nu poate să facă asta, nu are controlul fizic, un asasin profesionist, da, cu siguranță!

Teoria conspirației spune că Mihaela era destul de legată de ceea ce urma să se întâmple peste o lună de zile în România, probabil că avea legături destul de strânse cu un grup de conspiratori. Ceva nu a mers cum trebuia și Mihaela a fost lichidată!

Trebuie să vă mai mărturisesc ceva, dragi lupi, padawani și hobbiți, ceva care face parte tot din teoria conspirației. În toamna anului 1989, cu un vârf în timpul Congresului al XIV-lea al PCR, au fost tot felul de accidente și morți suspecte printre acvtiviștii de partid și ofițerii din structurile de forță. Se lichidau între ei, în lupta pentru putere, anchetele care urmau să stabilească cauzele morților nu au mai continuat, din motivele pe care le știți. Cred că atunci am auzit de mai mult de o duzină de cazuri. Ba, la un moment am exclamat: ce-or avea ăștia, a dat boala și blestemele în ei!

M-au năpădit amintirile, așa că mă duc să ascult vinilurile cu Mihaela Runceanu pe vechiul meu pick-up cehesc “Tesla Supraphon NZC 142”, tot din aceleaşi timpuri cu plăcile. Nu amestecaţi lucrurile, toate făcute în aceiaşi epocă se potrivesc, noul cu vechiul, nu!

După aceea o să revăd un film franțuzesc vechi, o comedie cu Pierre Richard, ”Le grand blond avec une chaussure noire”, un film din 1972, cu muzica scrisă de Vladimir Cosma și interpretată de Gheorghe Zamfir, cu naiul lui fermecat. Ba, mai este pe acolo și un țambal bine temperat. Se făceau filme bune pe atunci! De fapt mi-e dor de Paris, știu că nu o să-l mai revăd niciodată, dar în film este Parisul tinereții mele, cu mașina mea preferată, Citroën DS.

Este liniște în pustnicia mea, pe seară stăteam cu cățeii afară și am văzut trei berze în zbor, spre Vest, semn bun. Sau or fugi și ele din cea mai bună dintre lumi, din Grădina Macii Domnului?

O să vedem ce o să mai aducă pisica mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ Așa cum ne-am obișnuit, vă rog să-mi scrieți la dom.profesor@gmail.com. Postările de pe forum vor fi șterse, doresc să am un dialog direct și sincer cu domniile voastre, acestea sunt regulile rubricii mele!

* * *

HOROSCOP

BERBEC Nu te grăbi, nu te repezi și în acest fel poți evita unele probleme. Ești vioi, dar nu agresiv, ceea ce dă o impresie de energie și prospețime. Ai șanse bune în domeniul sentimental. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil. Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii. Nu ar fi o idee rea să faci în acest mijloc de săptămână o verificare, un check-up al resurselor și relațiilor tale sociale.

TAUR Treci printr-o zi densă, aglomerată, cu multă acțiune în jurul tău. Cu toate că ai vrea să stai la umbră, la propriu și figurat, ești pe fluxul principal al muncii. Fii atent la ceea ce faci! Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare, nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Cu toate că pare că este o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la mobil! Odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 16:07 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 14:38 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 14:37 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 14:34 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 14:09 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 12:16 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 16:57 Asta-i mai lipsea lui Dragnea. UN NOU ATAC ÎN TOIUL CEx al PSD de la un nume cu greutate în politică

Articole salvate