Evenimentul Zilei > Actualitate > Misterele florăriei ministrului Agriculturii
Misterele florăriei ministrului Agriculturii

Misterele florăriei ministrului Agriculturii

Afacerea despre care Daniel Constantin susţine că îi aduce venituri pentru întreţinerea familiei nu este menţionată în declaraţia de avere.

"Soţia mea are câteva cursuri pe care le-a făcut în Olanda, de design floral, şi deţine o mică florărie din care se întreţine familia noastră, a cărei adresă cred că o găsiţi, este foarte publică şi foarte cochetă şi mă mândresc foarte mult cu ea. Este o afacere foarte mică, de familie, din care ne câştigăm veniturile. Au fost perioade în care am câştigat şi mai bine – în 2007, 2008 şi 2009. Au fost şi perioade când am câştigat şi mai rău", a declarat ministrul Daniel Constantin, potrivit site-ului www.realitatea.net, după ce a fost întrebat cum îşi întreţine familia din veniturile modeste pe care le-a avut, până să fie numit la Ministerul Agriculturii.
În ediţia sa de joi, EVZ a dezvăluit faptul că Daniel Constantin a menţionat în declaraţia de avere că a încasat, anul trecut, doar 648 de lei lunar, la fel ca şi soţia sa.
EVZ l-a întrebat pe ministrul Agriculturii cum a reuşit cu doar 1.296 de lei lunar (288 de euro) să-şi asigure traiul de zi cu zi, să achite întreţinerea vilei sale de 340 de metri pătraţi de la Corbeanca şi ratele lunare, care ar fi în jur de 4.728 de euro lunar, la cele două credite în valoare de 295.000 de euro primite de la Dan Voiculescu.
Despre ce florărie e vorba
Revenind la florăria soţiei sale, precizăm că Daniel Constantin nu a menţionat nimic în declaraţia sa de avere referitor la acest lucru. Constantin precizează că a încasat 7.776 de lei, la fel ca şi soţia sa, ca angajat al firmei Event Trade Consulting SRL.
Conform Registrului Comerţului, Event Trade Consulting a fost înfiinţată pe 31 mai 2010 şi este deţinută în proporţie de 90% de soţia ministrului Agriculturii, Elena Ramona Constantin, celelalte 10% din acţiuni fiind proprietatea Mariei Rozalia Nuţă, asistenta europarlamentarului George Sabin Cutaş.
În 2010, această firmă a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 37.480 de lei şi un profit de doar 5.157 de lei. Prin urmare, despre ce florărie vorbeşte ministrul Agriculturii?
Nu poate fi vorba despre Event Trade Consulting SRL, deoarece această firmă a fost înfiinţată în mai 2010, iar el pomeneşte de bani încasaţi de soţia sa, ca vânzătoare de flori, în 2007, 2008 şi 2009.
În 2010, singurele surse de venit ale familiei Constantin au fost cele două contracte de muncă încheiate cu firma Event Trade Consulting, de unde au încasat 648 de lei lunar. Asta, conform celor menţionate în declaraţia de avere, unde se trec veniturile obţinute pe căi legale.
Constantin nu spune în declaraţia de avere că ar fi încasat dividende din profitul de 5.157 de lei.
Daniel Constantin a încercat să explice pe blogul său contextul în care a decis să împrumute de la Dan Voiculescu 295.000 de euro, bani cu care şi-a construit casa de la Corbeanca
Citiţi şi:

  • Daniel Constantin face "precizări biografice" despre cei 300.000 de euro de la Voiculescu
  • De unde are bani ministrul Agriculturii: „Soția mea e florăreasă”
  • Dilema lui Daniel Constantin: Cum să-i plătească lui Voiculescu 4.728 de euro lunar dintr-o leafă de 288 de euro
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: