Mister Olympia îşi umflă muşchii în România!

Mister Olympia îşi umflă muşchii în România!

Prezent la Grand Prixul de la Timişoara, americanul Dexter Jackson şi-a spus povestea într-un interviu acordat ziarului nostru. La nici o lună de când s-a impus la Mister Olympia, cel mai cunoscut concurs de culturism din lume (întrecere adjudecată de şapte ori de legendarul Arnold Schwarzenegger), americanul Dexter Jackson (39 de ani) a concurat ieri, la Timişoara, la Grand Prix-ul României. Competiţia din Banat a ajuns la cea de-a doua ediţie, fiind înscrisă în calendarul internaţional. Deşi este cel mai bun culturist din lume, americanul a dat dovadă de o modestie ieşită din comun. A călătorit cu avionul tocmai din Florida la "clasa economic" şi s-a cazat la Hotelul Boavista (proprietatea fostului fotbalist Ioan Timofte) într-o cameră single, şi nu într-un apartament.

 Interviul cu Dexter, chiar în camera de hotel!

EVZ: Dexter, cum te simţi ca proaspăt câştigător al trofeului Mister Olympia? Dexter Jackson: Nu-mi vine să cred nici acum că am câştigat şi că sunt cel mai bun culturist din lume. Trăiesc un sentiment extraordinar că sunt numărul unu.

Care este cheia succesului tău? M-am antrenat din greu. O oră şi jumătate pe zi, preţ de cinci zile pe săptămână. În plus, în afara antrenamentelor de la sală, m-am pregătit şi acasă: am efectuat toate tipurile de exerciţii pe bicicletă şi tot ce ţine de fitness. Înainte de competiţii, spoream ritmul şi ajungeam la o oră şi jumătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt milionar în dolari“

Te-a surprins neparticiparea lui Ronnie Coleman? Îl respect pe Ronnie, dar e vremea să mergem înainte. A fost de opt ori Mister Olympia, să mai lase şi pe alţii să câştige!

Cât ai de gând să concurezi la cel mai înalt nivel? Aş fi fericit dacă mi-aş putea păstra titlul încă un an. Sunt, totuşi, bătrân. Am 39 de ani. Sunt tineri foarte buni care vin din urmă. O să mai concurez trei sau patru ani şi apoi o să mă retrag. N-am de gând să fac nimic. Vreau doar să mă odihnesc.

Cât ai investit în tine şi cât ai câştigat? E imposibil să ştiu cu exactitate câţi bani am cheltuit pentru a ajunge atât de sus. Făcând însă un calcul sumar, cred am câştigat de zece ori mai mulţi bani decât am investit în mine. Sunt milionar în dolari.

„Mănânc la McDonald’s“

Ce mănâncă un campion ca tine? Fiecare om are dietă proprie, în funcţie de organism. Când mă antrenez, mănânc pui, peşte, orez. Toate preparatele sunt făcute cu ulei de măsline. Doar în perioada de extrasezon mănânc la McDonald’s. Îmi plac toate produsele, de la hamburgeri la aripioare de pui! Mănânc şi multă îngheţată. În timpul sezonului, beau numai cola dietetică.

Ai auzit de Hagi, de naţionala de fotbal a României care a participat la Mondialele din SUA? N-am auzit de Hagi, n-am auzit de niciun român! Eu ştiu doar fotbal american. De fapt, la Mondialele din 1994 nu s-a uitat nici naiba la fotbal! Ne-am uitat doar la fotbal american şi la meciuri de baseball. La noi, fotbalul european nu are deloc priză la public.

Arnold Schwarzenegger a jucat în zeci de filme. Nu te-ar tenta să devii actor? Nu-mi place să joc în filme, fiindcă nu e deloc uşor. Arnold a ajuns mare, e un star, datorită soţiei sale, care este rudă cu familia Kennedy (zâmbeşte).

Cum te-ai apucat de culturism? Am început să fac culturism de la 20 de ani. Atunci aveam 72 de kilograme. Acum am 120! Iniţial am jucat fotbal american, dar, după venirea pe lume a primului meu copil, am întrerupt acest sport. Trebuia să am grijă de micuţ. În timp ce stăteam acasă, nişte prieteni mi-au propus să fac culturism, fiindcă am corp potrivit pentru aşa ceva. Văzusem multe competiţii la televizor şi aşa am decis să încep antrenamentele pentru culturism. Nu mi-aş fi imaginat vreodată că voi ajunge să fiu cel mai bun de pe planetă. Am făcut şi multe sacrificii. Când faci culturism, îţi iei adio de la petreceri. A fost greu să renunţ, în cea mai mare parte a timpului, la mâncarea de la fast-food. Am respectat cu sfinţenie programul de somn, mesele zilnice şi antrenamentele. Şi voi aveţi culturişti buni, dar trebuie să se pregătească mult mai serios.

PREZENTARE

Dexter Jackson   > Data şi locul naşterii: 25.11.1969, Jacksonville (Florida); > Starea civilă: căsătorit, are patru copii; > Genuri muzicale favorite: R&B şi hiphop; > Sport preferat: fotbal american; > Porecla: „The Blade“; > Înălţime: 1,69 metri > Greutate: 120 de kilograme > Circumferinţa braţelor: 55 centimetri > Împinge de la bancă: 217,5 kilograme > Performanţe obţinute în carieră: 2000: locul 2 la Grand Prix-ul Ungariei; 2001: locul 3 la Grand Prix-ul Australiei, locul 3 la Grand Prix-ul Ungariei; 2002: locul 3 la Arnold Classic, locul 2 la Grand Prix-ul Australiei, locul 2 la Grand Prix-ul Austriei, locul 1 la Grand Prix-ul Angliei, locul 3 la Grand Prix-ul Olandei; 2003: locul 3 la Mister Olympia; 2004: locul 3 la Arnold Classic, locul 1 la Grand Prix-ul Australiei; 2005: locul 1 la Arnold Classic; 2006: locul 1 la Arnold Classic; 2007: locul 2 la Arnold Classic, locul 3 la Mister Olympia; 2008: locul 1 la Arnold Classic, locul 1 la Grand Prix-ul Australiei, locul 1 la Grand Prix-ul din Noua Zeelandă, locul 1 la Mister Olympia;