Evenimentul Zilei > International > Misiunea Kushner: Trump îşi trimite GINERELE în Israel pentru a căuta pacea cu palestinienii.
Misiunea Kushner: Trump îşi trimite GINERELE  în Israel pentru a căuta pacea cu palestinienii.

Misiunea Kushner: Trump îşi trimite GINERELE în Israel pentru a căuta pacea cu palestinienii.

Ginerele preşedinteului american va întâlni din rolul de trimis al Casei Albe pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, dar şi pe preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas la Ramallah.

La aceste întâlniri îl va însoţi Jason Greenblatt, asistentul lui Trump şi reprezentant special al Casei Albe pentru negocieri internaţionale, care deja a sosit ieri, în timp ce Kushner va sosi miercuri.

Misiunea are loc la o lună după cea a lui Trump în regiune, timp în care preşedintele american s-a implicat ca israelienii şi palestinienii să lucreze împreună pentru un acord de durată, pentru pace. Sarcina celor doi e clară, dar e greu de crezut că un acord poate fi realizat în scurt timp. Important este ca misiunile lui Kushner şi Greenbalt să fie periodice, ori împreună, ori separat, dar şi negociatori israelieni şi palestinieni la Washington.

Misiunea (aproape imposibilă) a lui Kushner

MIsiunea lui Kushner are şi o importanţă pentru chestiuni interne americane, fiindcă semnalează faptul că amestecul său în ancheta legată de Rusiagate pare că nu a redus din vasta influenţă a ginerelui în interiorul Casei Albe. Săptămâna trecută Washington Post a dezvăluit că procurorul special, Robert Mueller, cercetează companiile care au amestec cu amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Kushner a avut un rol important în organizarea primului turneu al lui Trump în Arabia Saudită, Israel şi în Teritorii, scrie Il Giornale. De remarcat însărcinarea lui Kushner şi Greenbalt şi nu a secretarului de Stat, Rex Tillerson.
''Preşedintele Trump a arătat clar că a lucra pentru o pace de durată între israelieni şi palestinieni este o prioritate specială pentru el – s-a concluzionat la Casa Albă – şi crede cu toată forţa că acest lucru e posibil''.