Mischie, scăpat ilegal de puşcărie

Mischie, scăpat ilegal de puşcărie

Judecătoria Deva l-a condamnat, ieri, pe Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj din partea PSD, la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de contrabandă cu maşini.

În ciuda faptului că fostul baron local mai are încă două condamnări la activ, dintre care una este definitivă, instanţa a decis să nu îl trimită pe Mischie la închisoare, ci să-i dea o pedeapsă cu suspendare. Şi asta în condiţiile în care, potrivit Codului Penal, suspendarea execută rii pedepsei nu poate fi dispusă în cazul unei persoane care a mai fost condamnată deja la o pedeapsă mai mare de şase luni.

Este şi cazul lui Nicolae Mischie, condamnat definitiv anul trecut la o pedeapsă de un an de închisoare, şi aceasta tot cu suspendare, pentru introducerea în mod ilegal în ţară a unei arme de vânătoare. Decizia pronunţată ieri de Judecătoria Deva nu este definitivă şi poate fi atacată pe calea apelului. Contactat telefonic, Nicolae Mischie, devenit în urmă cu două săptămâni preşedinte al Partidului Noua Generaţie (PNG) Gorj, a declarat că sentinţa reprezintă o comandă politică.

Ne puteți urmări și pe Google News