Evenimentul Zilei > Social > Mischie, condamnat iar la puşcărie
Mischie, condamnat iar la puşcărie

Mischie, condamnat iar la puşcărie

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat, ieri, de instanţa judecătoriei Deva la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni.

Procesul a avut ca obiect dosarul referitor la o serie de lucrări de modernizare a unor drumuri, făcute la preţuri supraevaluate. Conform sentinţei, Mischie mai trebuie să achite Consiliului Judeţean Gorj daune în valoare de 82.000 de lei. Preju diciul calculat de procurori în acest caz se ridică la un milion de lei.

„Unii se joacă cu legile”

În replică, Nicolae Mischie a declarat, ieri, că va ataca sentinţa. „E normal să atac această sentinţă. Înseamnă că nu mai este justiţie şi sunt unii care se joacă cu legile. Eu nu am semnat niciun act, nu am organizat nicio licitaţie şi nu am semnat niciun procesverbal de recepţie. Din 27 de inculpaţi, doar eu am fost găsit vinovat – ceea ce este ridicol, pentru că am fost preşe dintele consiliului judeţean. Nu au fost găsiţi vinovaţi primari, patronul firmei, directorii fir mei, Ion Călinoiu, care era vice preşe dinte al Consiliu lui Jude ţean Gorj, şi acum este preşedinte”, a spus Mischie. Fostul „baron” local are la activ alte trei condamnări în instanţă, nici una dintre ele definitivă.