Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona localităților Moraviţa și Oraviţa, cinci grupuri formate din 51 de persoane, cetăţeni din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Patru grupuri formate din 46 de cetăţeni străini, au fost găsiți de polițiștii de frontieră pe direcţia localităţilor de frontieră Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii cu varste între un an şi 17 ani. Cei mai mulți erau din Irak, 28, Pakistan, nouă, și Afganistan, șapte.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, depistat cinci sirieni, toți bărbați cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. În plus, va fi pus în aplicare Acordul de readmisie România – Serbia, astfel că migranții vor fi trimiși înapoi în țara vecină.

Te-ar putea interesa și: