Decizia a fost anunțată chiar de Orban, într-o conferință de presă, la finalul întrunirii Biroului Executiv al PNL.

Conform deciziei Biroului Executiv, președintele PNL, Ludovic Orban, se va ocupa de coordonarea echipelor care se vor implica în viitoarele alegeri, la nivel local și parlamentar.

„Biroul Executiv al PNL m-a votat în calitate de şef al campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare de anul acesta, urmând ca până săptămâna viitoare să pregătesc propunerea de echipă de campanie şi propunerea de strategie pentru alegerile locale şi parlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a prezentat și calendarul electoral al partidului pe care îl conduce, pentru perioada imediat următoare. Potrivit spuselor sale, până la 1 martie, PNL și-a propus să definitiveze lista candidaților la primăriile din țară astfel încât, până pe 7 martie, aceștia să fie validați și în forurile statutare.

„Pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru candidaţii la funcţia de primar al municipiilor reşedinţă de judeţ este nevoie de validarea Biroului Politic Naţional, iar pentru candidaţii la funcţiile de primar este nevoie de validarea de către conducerea de la nivel judeţean”, a mai spus Orban.

Pentru respectarea acestui calendar, președintele PNL a arătat că va fi nevoie ca sondajele de măsurare a posibililor candidaţi la locale să se încheie până în jurul datei de 21 februarie.

„În calitate de preşedinte al PNL obiectivul este acela de a susţine candidaţi ai PNL, de a câştiga alegerile în cât mai multe localităţi. Dacă la nivel local vor exista discuţii în baza unei analize, există afinităţi, posibile alianţe care pot fi realizate la nivel local – nu voi fi împotriva acestor alianţe”, a spus liderul liberal.