Mirosul de pește nu este agreat de multe persoane. În timpul procesului de gătire, acesta lasă un „iz”deranjant în casă, care nu poate fi eliminat cu ușurință. În plus, mirosul puternic va fi emanat și în frigider, dacă alegi să păstrezi preparatul la rece. Pentru a evita o astfel de neplăcere, o soluție ideală este să pui peștele în apă cu puțină lămâie înainte de a-l prepara.
Apa cu lămâie te ajută să scapi de mirosul de pește
Numeroase persoane evită să facă preparate din pește pentru că nu pot suporta mirosul lăsat în urmă. Există câteva metode prin care poți scăpa de această neplăcere.
Puține persoane știu că zeama de lămâie poate elimina mirosurile neplăcute din casă sau din frigider.
Înainte de a începe prepararea termică a peștelui, acesta se pune timp de 5-10 minute într-un vas cu apă și zeamă de lămâie. Ulterior, peștele se scoate și se așează la scurs.
Aerisește încăperea și scapă de uleiul folosit
Chiar dacă ai folosit hota în timpul prăjirii, mirosul de pește va persista în încăpere. Aerisește bucătăria și încăperile din jurul acesteia timp de o jumătate de oră.
În plus, uleiul în care ai prăjit acest tip de carne albă se toarnă într-un recipient cu capac și se duce la centrele de reciclare.
Esența de vanilie, migdale sau scorțișoară
După ce ai prăjit peștele, pune la încălzit o oală cu apă. După ce începe să clocotească, adaugă o jumătate de esență de vanilie sau migdale. De asemenea, batoanele de scorțișoară vor schimba complet mirosul din încăpere.
Totodată, ceaiul de mentă fiert pe aragaz va umple bucătăria de aromă și va elimina mirosul neplăcut.
Pulverizează apă cu ulei de lavandă
Lavanda uscată sau uleiurile din această plantă au numeroase beneficii. Pe lângă eliminarea țânțarilor, aceste plante vor umple casa de miros proaspăt.
Pune câteva picături de ulei de lavandă într-un recipient cu pulverizator și completează cu apă. Compoziția se pulverizează în colțurile încăperii sau chiar pe perdea.