Evenimentul Zilei > Justitie > Miron Mitrea vrea să fie ELIBERAT condiţionat: Am scris TREI cărţi
Miron Mitrea vrea să fie ELIBERAT condiţionat: Am scris TREI cărţi

Miron Mitrea vrea să fie ELIBERAT condiţionat: Am scris TREI cărţi

Judecătoria Medgidia l-a audiat cu puţin timp în urmă pe Miron Mitrea, condamnat doi ani de închisoare pentru fapte de corupţie. El a cerut în nume personal liberarea motivându-şi prin intermediul avocatului solicitarea.

Apărăotorul Adrian Midişan a explicat că Miron Mitrea a executat două treimi din pedeapsă, având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări ştiinţifice, care îi aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, şi prin munca prestată la o autobază din Constanţa a câştigat reducerea pedepsei cu 50 de zile.


CUM POATE FI LIBERAT MIRON MITREA DIN ÎNCHISORE

În plus, deţinutul a achitat şi suma de 327.000, prejudiciu în dosarul pentru care a fost condamnat. Avocatul a mai menţionat faptul că în penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, deţinutul Miron Mitrea a avut un comportament exemplar, primind 4 recompense.


EXCLUSIV EVZ. Miron Mitrea și-a scris, în celulă, memoriile despre Revoluție și Mineriadă. „Spune-i lui «Gât scurt» că aici nu e APACA, e Sindicatul Șoferilor”


 

Singura declaraţie a lui Mitrea în faţa judecătorului s-a referit la cele trei cărţi scrise în penitenciar: Vă rog să luaţi în considerare faptul că cele 3 lucrări pe care le-am scris în închisoare au apărut înainte de ordonanţa care suspendă avatanjele scrierii unei astfel de opere de după gratii.

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, iar Irina Jianu a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD.

Șpagă pentru casa renovată

În 15 octombrie 2014, instanţa supremă l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004 şi parlamentar PSD la data trimiterii în judecată, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Instanţa l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals şi a mai dispus încetarea procesului penal în cazul său pentru uz de fals. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea şi a fost menţinut sechestul asigurător pus de procurori.