Vulpița și Viorel erau niște oameni săraci care abia trăiau de pe azi pe mâine. Ea, fără serviciu, deci, lipsită de orice sursă de venit, iar el muncea cu ziua prin Blăgești, satul în care locuiau și primea ajutor social din partea statului.

Chiar și acum primește acel ajutor social, cu toate că a primit sume frumușele de bani din aparițiile la televiziune, plus de la aparițiile pe Internet după ce au lansat cu diferite vedete câteva melodii.

„Ca tine, în țară, sunt sute de mii de români. Sunt oameni apți care invocă tot felul de motive doar pentru a obține ajutor social. Primăriile dau ajutoare sociale pentru că au nevoie de voturi și de electorat. Noi știm cum merg lucrurile acestea.

Vorbesc în general. Cei care pot munci și nu muncesc, deși sunt apți fizic, sunt puturoși! Nu trebuie să te faci profesor de istorie, dar trebuie să mergi la muncă! Dacă tu nu poți să-i oferi familiei o pâine, cum vrei să mai stea Vulpița lângă tine?

Nu te mai baza că te ajutam noi din bugetul de stat pentru că uite că nu mai vrem. Ai înțeles? Nu mai vrem. Vrem sa te descurci singur!”, a zis Mirela Vaida

Mirela Vaida a răspuns unei întrebări pe care mulţi telespectatori ai emisiunii sale o au în minte: de ce nu îi trimit pe Veronica şi Viorel la muncă?

„I-am dus la o şcoală de agenţi comerciali şi de bucătari şi ospătari, dar în momentul în care i-am dus, adică acum vreo două luni, a început epidemia. La începutul lui martie deja se închiseseră toate şcolile. Şi atunci ni s-a spus să revenim când se vor redeschide, noi, emisiunea, ne-am gândit să-i ajutăm cu toate aceste lucruri, să-i angajăm să-i vedem că sunt oameni la casa lor”, a declarat Mirela Vaida.

„Ambiţia mea mare, ca om care are trei copii, este să reunesc această familie şi să o văd pe Veronica având instincte de mamă şi că va descoperi frumuseţea de a fi mamă alături de copilul ei pe care l-am cunoscut. Copilul ei e un copil foarte inteligent, o fată foarte deşteaptă, foarte precoce, foarte atentă.

Mi-aş dori ca această familie e împreună, să-i văd pe amândoi că lucrează ceva onorabil, că Veronica, de pe urma succesului, rămâne cu aceste beneficii de imagine care să o poată ajuta în cariera ei, de om care vine la Bucureşti din provincie şi care o ia de la zero. Eu îi încurajez. E totul stopat pentru că nu avem unde să-i trimitem la muncă. Nu se lucrează pe nicăieri, decât în magazinele alimentare şi acolo e full. Şi ei oricum nu au pregătirea necesară încă”, a afirmat Mirela Vaida, potrivit dcnews.ro