Evenimentul Zilei > Sport > Mirel Rădoi nu va putea sta pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord
Mirel Rădoi nu va putea sta pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord

Mirel Rădoi nu va putea sta pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României a efectuat, la sfârşitul acestei săptămâni, un nou test Real Time PCR, dar rezultatul a fost, din nou, unul pozitiv.

Mirel Rădoi a ratat participarea la reunirea lotului tricolorilor de la baza de pregătire de la Mogoşoaia şi are, de asemenea, şanse extrem de mici să îi poată conduce, de pe margine, pe căpitanul Vlad Chiricheş şi ceilalţi coechipieri ai săi, în meciul de debut din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Chiar dacă preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a sperat, până în ultima clipă, că tehnicianul în vârstă de 39 de ani va putea lua loc pe bancă la partida cu Macedonia de Nord, ultimele verificări medicale au dovedit că Rădoi nu a scăpat încă de infecţia cu coronavirus.

„Selecţionerul a primit luni, 15 martie, rezultat pozitiv la testarea Covid. Din păcate, situaţia nu s-a schimbat până acum. Mirel Rădoi este asimptomatic, însă nu poate fi prezent la reunirea oficială a tricolorilor” a fost anunţul oficial al reprezentanţilor de la FRF, cu doar patru zile înainte de startul primei reprezentative în campania de calificare la turneul final ce urmează să fie găzduit, în premieră, de Qatar.

Dică şi Constantinovici vor conduce antrenamentele

În lipsa lui Mirel Rădoi, antrenamentele tricolorilor vor fi conduse de secunzii acestuia, Nicolae Dică şi Florin Constantinovici. Răzvan Burleanu a promis însă că selecţionerul va fi, în mod constant, alături de jucătorii naţionalei, având posibilitatea de a supraveghea toate şedinţele de pregătire prin intermediul conexiunii video.

„Implementarea programului de pregătire va începe, astfel, prin ceilalţi membri ai staff-ului tehnic, dar sub coordonarea selecţionerului, conectat la toate activităţile lotului” au ţinut să sublinieze oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

Pe tot parcursul perioadei de izolare, Mirel Rădoi a fost asimptomatic şi nu a dezvoltat niciun fel de complicaţii medicale. Starea acestuia este una bună, iar şefii de la FRF au încredere că selecţionerul va avea dreptul să fie prezent la cel de-al doilea joc din grupă, în derby-ul cu Germania, programat pentru data de 28 martie, pe „Arena Naţio