Mircia Gutău, achitat în dosarul de luare de mită

Mircia Gutău, achitat în dosarul de luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au achitat astăzi pe Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, şi pe fostul viceprimar Nicolae Dicu. Judecătorii au respins astfel recursul procurorilor DNA care, în iulie 2006, l-au prins în flagrant pe Nicolae Dicu în timp ce primea 20.000 de euro de la un om de afaceri.

În motivarea magistraţilor se arată că fapta pentru care cei doi au fost arestaţi şi judecaţi nu există şi că la dosar nu sunt suficiente probe care să le dovedească vinovăţia.

În urmă cu trei ani, Nicoale Dicu a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea suma de 20.000 de euro, în toaleta unui restaurant din Râmnicu Vâlcea, de la omul de afaceri Crinu Popescu, pentru eliberarea unui cerificat de urbanism.

Procurorii DNA au presupus că banii îi erau destinaţi primarului Mircia Gutău, singurul abilitat să semneze documentul cerut de denunţător şi au decis să îl aresteze. În actul de sesizare, s-a arătat că primarul Mircia Gutău ar fi pretins, în perioada aprilie - iulie 2006, 50.000 de euro de la denunţător pentru emiterea unui certificat de urbanism.

Ne puteți urmări și pe Google News

După doi ani în care procesul a fost strămutat la mai multe instanţe din ţară, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis astăzi achitarea celor doi. Decizia judecătorilor constănțeni va fi atacată cel mai probabil la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primarul Mircia Gutău mai acuzat într-un dosar de DNA de abuz în serviciu, procesul fiind pe rolul instanţei din Drobeta Turnu Severin.