În ciuda reputaţiei lui Sorin Roşca Stănescu de jurnalist cu multe relaţii, la ceremonie au participat puţine persoane publice, printre acestea numărându-se deputatul Nati Meir, fosta prezentatoare TV Delia Budeanu şi jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan.

În schimb, mulţi dintre apropiaţii celebri ai celui decedat sau ai tatălui său au ales să-şi exprime condoleanţele trimiţând coroane. Aşa se face că mormântul lui Mircea Stănescu – care s-a sinucis împuşcându-se în cap, săptămâna trecută, la câteva zile după ce maşina sa fusese implicată într-un accident soldat cu un mort – a fost acoperit cu zeci de coroane.

Printre semnatarii condoleanţelor s-au numărat social-democratul Miron Mitrea, omul de afaceri Ion Ţiriac, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, deputata PSD Oana Niculescu-Mizil sau fostul baron PSD de Vrancea Marian Oprişan.

Slujbă scurtă, „pentru mângâierea familiei“
 
Coroana lipită de cruce a fost cea depusă de logodnica celui decedat, Marilena Molnar, semnată, simplu, „Mari“. Marilena Molnar, care a susţinut că se afla la volanul maşinii în momentul accidentului, a plâns înăbuşit pe parcursul întregii ceremonii, fiind ţinută de braţ de Sorin Roşca Stănescu.

Trupul lui Mircea Stănescu a fost depus la capela cimitirului, şi nu în biserică, din cauza faptului că acesta s-a sinucis.

Familia a reuşit să obţină aprobare de la Arhiepiscopia Bucureştilor pentru un scurt serviciu religios, „pentru mângâierea familiei“. Aşa se face că preotul cimitirului a spus câteva cuvinte în faţa capelei, însoţite de o scurtă slujbă în momentul înhumă rii.