Mircea Sandu nu poate fi dat afară de la FRF

INTERVIU EVZ. Adalbert Kassai continuă să facă jocurile pentru Naşu' şi îi anunţă pe revoluţionari că perspectiva unei schimbări la federaţie nu există.

Este mâna dreaptă a lui Mircea Sandu şi omul despre care Dumitru Dragomir afirmă că îl ţine în funcţie pe preşedintele FRF. Şi-a căpătat supranumele de „sforar-şef“ la „Casa Fotbalului“, prin acţiunile ale căror finalitate a fost să-i asigure Naşului voturile cu care să câştige pe bandă rulantă alegerile. În contextul revoluţiei având ca scop o răsturnare a „regimului Sandu“, miza s-a mutat în fotbalul mic, mai precis modul cum votează reprezentanţii eşaloanelor doi şi trei. Aici, omul lui Sandu ţine sub control situaţia şi spune că „puciul“ pus la cale de Gigi Becali şi susţinut de Ioan Becali, Gheorghe Ştefan şi Marian Iancu este sortit din start eşecului.

După venirea lui Ionuţ Lupescu, a dispărut din peisaj. N-a renunţat însă să facă jocurile la federaţie. Are influenţă, dar n-o arată. Toate aceste atribute îi aparţin lui Adalbert „Bebiţă“ Kassai, care ieri a acceptat să acorde un interviu pentru EVZ.

EVZ: Domnule Kassai, unde aţi dispărut în ultimii ani? Adalbert Kassai: Mie nu prea îmi place să ies în faţă cu declaraţii. Am stat mai retras.

Sunteţi un personaj-cheie. Dumitru Dragomir a spus că Mircea Sandu poate pierde alegerile doar dacă se ceartă cu dumneavoastră... Mi-aţi pus prea mulţi epoleţi! E o exagerare ce a spus Dragomir. Aşa cum este o exagerare faptul că Marin Condescu poate asigura 45-60 de voturi. Este adevărat că am tangenţă cu membrii afiliaţi la federaţie. Dar şi Mircea Sandu, şi Ionuţ Lupescu au intrat des în contat cu ei. Merg şi ei în teritoriu, stau de vorbă cu oamenii... Care este preţul corect al cumpărării lui Mircea Sandu, în condiţiile în care Ioan Becali i-a propus 400.000 de euro ca el să plece de la FRF, iar revoluţionarii din Ligă pun la bătaie 20 de milioane ca să-l dea jos? Cu bani n-au nicio şansă să-l dea afară pe Mircea Sandu!

Ce anume l-a pornit pe Gigi Becali împotriva FRF? Miezul problemei a fost atins când cei de la Steaua au realizat faptul că ar putea avea probleme la UEFA. Era cazul celor de la FC Porto... Atunci, cei din Ghencea şi-au dat seama că era destul de mare posibilitatea ca Steaua să fie sancţionată şi să nu poată participa în grupele Ligii Campionilor. Asta l-a întărâtat pe Gigi Becali! Atunci s-a pornit el! Faptul că Mircea Sandu ar fi vorbit la comisie, ca să influenţeze, e o tâmpenie! Cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o!

Vă e frică de faptul că s-a putea întruni Adunarea Generală Extraordinară? Aici se discută despre un caz disciplinar. La acest stadiu, nu se întrunesc motivele pentru o Adunare Generală Extraordinară. Nu sunt motive de îngrijorare pentru noi. Ar trebui să se invoce nerespectarea statutului. Iar despre aşa ceva nu e cazul. Dacă vor veni cu o altă motivare, poate vor avea mai multe şanse.

Nu le daţi nicio şansă contestatarilor? Un conflict nu se poate duce individual sau cu 4-5 adversari. Câţi sunt cei care cer demisia preşedintelui FRF? Câţiva!

Eraţi prieten cu „Pinalti“. Cum comentaţi faptul că şi el vă cere să plecaţi de la FRF? Eeee, s-a încins şi el! Îi trece! Poate i se trage de la căldură!

MAJORAT 18 ani de tras sfori la federaţie

De ce credeţi că este mereu bătaie pe funcţia de preşedinte al FRF? Postul de preşedinte e o miză permanentă. An de an este dorită această funcţie.

E adevărat că vă este la îndemână să influenţaţi votanţii din eşaloanele doi şi trei? E o prostie! Este adevărat că am tangenţă permanent, aproape zilnic, cu numeroase cluburi, dar nu pot influenţa.

Va candida Mircea Sandu şi în 2014, aşa cum şi-a ameninţat criticii? Mi-e greu să spun ce se va întâmpla până în 2014. Dar nu văd de ce nu ar mai candida! În 2010 îi expiră mandatul la FRF, iar în 2011 - la UEFA. Forul continental trage de noi să organizăm o finală de cupă europeană în 2011, dar lucrările la noul stadion (n.r. - arena „Naţional“ are ca termen de dare în folosinţă anul 2010) nu merg aşa cum ar trebui. Mircea Sandu e puternic, unul dintre cei mai puternici din România. La UEFA a fost votat de 33 de federaţii naţionale.

Mai rămâneţi la federaţie dacă va veni alt preşedinte? Depinde cine va veni! Dacă va câştiga alegerile cineva care are nevoie de experienţa mea, m-aş mai gândi! N-aş zice „Nu“ din start. Dacă nu, mă retrag la vila de la Snagov, la un grătar. La Snagov voi juca tenis de câmp şi fotbal-tenis cu fiul meu. Am ce să fac, nu mă plictisesc.

Nu vă tentează să activaţi la un club? Eu am emoţii mari la meciurile naţionalei. N-aş rezista să am emoţii sâmbătă de sâmbătă, pentru o echipă de club. Până una-alta, pe 1 septembrie sărbătoresc 18 ani, la federaţie, alături de Mircea Sandu.

„DATINA“ DE LA FRF

„Ce putem face la Snagov decât grătar?“

Veţi sărbători în jurul unui grătar, aşa cum e datina la FRF? Vom petrece normal. Nu vom face nimic deosebit. Şi la Snagov ce putem face, domnilor, altceva decât grătar? E aşa linişte şi frumos acolo.... Vă spun sincer că a trecut vara şi n-am făcut încă niciun grătar!

Aţi căzut în linia a treia la FRF, după sosirea lui Lupescu. V-aţi retras deliberat sau vi s-a impus? Trebuie să respectăm ierarhiile. Pe primul loc se află Mircea Sandu. El este cel mai important om din federaţ ie, dar şi cel mai expus. Apoi urmează echipa naţională. Ca funcţie, ca grad, eu şi Ionuţ suntem egali. Dar nu mă deranjează că acum Ionuţ iese în faţă!

Cu care dintre declaraţii sunteţi de acord? Prunea: „Dragomir să se ducă la puşcărie?“ sau Dragomir: „Prunea e un golan!“? Cu niciuna! Va trebui ca din ambele părţi să mai lăsăm din orgoliu, şi cei de la LPF, şi noi, cei de la FRF. Rugămintea mea e să ne spălăm rufele în familie. DESPRE POLITICĂ „Sunt virusat de ăia de dinainte!“

În timp ce selecţionerul Victor Piţurcă este trup şi suflet alături de PNL, ceilalţi angajaţi ai federaţiei nu-şi dezvăluie opţiunile politice şi nici nu par că ar fi tentaţi de vreo carieră în acest domeniu.

„Sunt bătrân (n.r. - 56 de ani) şi suficient de virusat de ăia de dinainte pentru a intra în politică! Nu ştiu dacă nu cumva şi copiii noştri sunt virusaţi de comunism! Ce să caut eu în politică? Să vină cei tineri. Eu aşteptam altceva de la viaţa de după Revoluţie, nu să-mi schimb maşina din patru în patru ani, fiindcă îmi distrug amortizoarele pe străzile din Bucureşti! Marele meu regret este că n-am avut carnet de partid! La Revoluţie aveam 37 de ani. Eram divorţat şi cu un frate fugit în străinătate în 1977! Cu un carnet de partid, poate aş fi ajuns şi eu un directoraş, nu aş fi fost nevoit să fac muncă silnică în turism şi administraţie publică! Muncă bănoasă, recunosc, dar silnică! Eram liber doar pe 1 ianuarie! Aveam de aprovizionat toată Băneasa şi tot Snagovul!“.