Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Mircea Negulescu, o zdreanță care poluează instituțiile de forță ale României de azi | ROMANIA LUI CRISTOIU
Mircea Negulescu, o zdreanță care poluează instituțiile de forță ale României de azi | ROMANIA LUI CRISTOIU

Mircea Negulescu, o zdreanță care poluează instituțiile de forță ale României de azi | ROMANIA LUI CRISTOIU

A făcut senzație înregistrarea audio difuzată de România tv în care procurorul DNA de Ploiești, Mircea Negulescu, ticluitorul dosarelor de Poliție politică pentru mulți adversari ai lui Klaus Iohannis, intervenea pe lîngă soția unui inculpat pentru ca acesta să-și retragă un denunț împotriva sa.

 Oamenii de bună credință din România au fost șocați de limbajul scabros folosit de un procuror care a avut în fața sa, la anchete, multe personalități ale vremii de azi:

De la Vasile Blaga pînă la Victor Ponta. Ca și în cazul altor înregistrări cu acest interlop cu guler alb, poreclit prin iarmaroc, Portocală, televiziunile care l-au citat în exercițiul de pur huliganism s-au văzut constrînse să folosească beep- ul cerut de interzicerea vorbelor murdare pe micul ecran. Dincolo de limbajul de băieș de mahala, înregistrarea, adăugată altora, a conturat profilul unui personaj ivit și înflorit de ceea ce eu am numit Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote: Gunoiul din instituțiile de forță ale României de azi.

Pentru a obține clemența celui arestat, procurorul Mircea Negulescu își porcăiește superiorii, dă în gît activitatea DNA ca fiind mafiotă, o lingușește pe interlocutoare. Avem de-a face – repet – cu un Gunoi.

Nu pentru că folosește un limbaj de înscrisuri de pe pereții toatelelor publice din Ucraina, ci pentru că e în stare de orice mîrșăvie pentru ca lui să-i fie bine.

Deoarece denunțătorul îl considera responsabil de arestarea sa, Mircea Negulescu se dezvinovățește punînd totul pe seama ordinelor primite de sus.

Ce mai încolo și-ncoace!

Un Pristanda al Binomului SRI-DNA! Nu un Pristanda al lui Caragiale -repet- ci un Pristanda al Binomului. Pristanda al lui Caragiale e un personaj simpatic pe lîngă acest Pristanda al Codruței Kovesi.

Despre Mircea Negulescu știam înainte de difuzarea înregistrărilor semnificative, de la victimele abuzurilor sale incalificabile.

Adăugate altor înregistrări am avut imaginea unui Gunoi al Poliției Politice Prezidențiale.

Procurorul DNA de la Ploiești e putred moral, semidoct, fanfaron, golan, și-a făcut amante din denunțătoare, folosește un limbaj scabros la anchete, se dă în stambă la chefuri.

Un caz de excepție?

Un rătăcit între procurorii DNA?

Un rătăcit între procurori în general?

Nici vorbă.

Am mai scris că în Istoria României moderne, din rîndul procurorilor s-au ivit, la trecerea de la un regim la altul, slugoii criminali.

Regimul comunist a apelat în perioada 1944-1947 pentru a-și executa adversarii politici la procurorii compromiși în timpul regimului antonescian.

După 1989, regimul FSN-ist s-a folosit de procurorii comuniști, compromiși anterior, pentru a-i hărțui pe foștii nomenklaturiști, în slujba cărora fuseseră pînă atunci. DNA, Parchetul General, DIICOT numără multe gunoaie de tip Mircea Negulescu.

Gunoaie de tip Mircea Negulescu pot fi întîlnite în toate instituțiile de forță ale regimului Klaus Iohannis.

Întreaga lor personalitate se poate rezuma la o formulă populară: Li se rupe de tot și de toate.

De legi, de opinia publică, de Dumnezeu și chiar de șefii lor.

La nivel central și, mai ales, la nivel local, acești tipi alcătuiesc, împreună cu ofițerii SRI, și cu ofițerii altor instituții de forță, Grupuri de bandiți care își fac de cap.

Suntem cu toții atenți la abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel înalt.

N-avem idee de abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel local. Nu există județ în care oamenii simpli să nu se plîngă de procurori abuzivi, de ofițeri SRI care-și rezolvă interese personale, de polițiști brute. În multe județe, aceste Grupuri de bandiți se poartă ca niște Șefi de Grupuri mafiote din Sicilia.

Cum au apărut și au înflorit aceste gunoaie?

Foarte simplu.

Prin procesul fatal, inexorabil, tipic dictaturilor fățișe sau mascate.

Dictaturile folosesc slugoi dispuși să facă orice pentru a fi pe placul stăpînilor.

Sistemul instituțiilor de forță a trecut, în noiembrie 2014, sub controlul lui Klaus Iohannis.

SRI, DNA, Parchetul General, SIE, DIICOT se văd constrînse să îndeplinească ordinele anticonstituționale ale lui Klaus Iohannis.

N-aș putea spune că toți șefii instituțiilor de forță sînt dispuși să-și pună subordonații să-i facă lui Klaus Iohannis treburile murdare.

Spre deosebire de Traian Băsescu – zic cei din Sistem – cu care se mai putea discuta, pe care-l mai puteai convinge că un ordin e anapoda sau cu cîntec, Klaus Iohannis nu admite nici cea mai mică obiecție cînd vine vorba de ranchiunele sale.

Se adîncește în tăcerea sa de bolovan pentru a o rupe zicînd:

Așa vreau eu!

Șefii instituțiilor de forță depind de pixul lui Klaus Iohannis.

Și decît să fie zburați din funcții și, mai mult ca sigur, după aia tîrîți prin anchete penale, mulți dintre ei se grăbesc să-i îndeplinească lui Klaus Iohannis ordinele.

Pentru aceasta, șefii instituțiilor de forță au nevoie de gunoaie în genul lui Mircea Negulescu, zis Portocală. Și astfel, în cadrul instituțiilor de forță, în frunte cu DNA, au apărut slugile care fac orice la ordinele Stăpînilor.

Oameni fără nici un Dumnezeu cînd vine vorba să facă pe plac Stăpînilor. Slugile – ne învață Istoria – sînt însă slugi numai față de Stăpîni și atunci doar cît Stăpînii sînt stăpîni. Față de alții, de care nu depinde postul lor, slugile sînt zbiri.

Și cum în îndeplinirea ordinelor venite de la stăpîni ei nu țin cont de nici o lege, nici măcar de cea a lui Dumnezeu, slugile încep să-și facă de cap. Își fac de cap, pentru că în îndeplinirea ordinelor date de Stăpîni ei pot comite ilegalități cu acceptul celor de sus.

Și dacă pot încălca legea în cazul ordinelor date de Stăpîni, de ce n-ar face- o și în cazul intereselor lor personale?

Își fac de cap și pentru că se știu indispensabili Stăpînilor.

Cum să nu-și facă de cap Mircea Negulescu cînd nici o plîngere de pînă acum, nici o dezvăluire făcută de presa independentă, nici un denunț nu i-a atins nici măcar un fir de păr? Ba mai mult, șefa sa, Codruța Kovesi, l-a apărat cînd au apărut în presă înregistrările cu el manifestîndu-se ca un gunori.

I s-a întîmplat ceva lui Mircea Negulescu în urma recentelor dezvăluiri din presă?

Gunoiul a cerut să se întoarcă de la DNA Ploiești unde fusese detașat! la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești,

Și Stăpînii se vor grăbi să-i îndeplinească cererea.

Nu de alta, dar de gunoaie e nevoie și la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești!

N. B. Klaus Iohannis a promulgat în fine Legea Bugetului de stat, pe care a ținut-o în izmene, fără motiv, deal dracului, mai multe zile, fără să-i dea drumul, deși țara avea nevoie ca de aer de un Buget pe 2017 aprobat. Despre acest nouă iresponsabilitate a Raței mecanice, nu pot spune altceva decît ceea ce am mai spus:

Fiecare zi care trece cu Klaus Iohannis la Cotroceni e un atentat la Siguranța națională!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.