Meciul dintre Gloria Bistrița, condus de Jean Pădureanu și Corvinul Hunedoara, antrenată de Lucescu, din 1980 ar fi fost unul trucat. Cel puțin așa susțin cei care au sistat atunci la confruntare și au văzut Corvinul câștigând, deși Gloria Bistrița ar fi făcut un joc mult mai bun.
În martie 1980 a avut loc una dintre cele mai așteptate confruntări fotbalistice de la acel moment între Lucescu și Pădureanu. Gloria Bistrița avea să înfrunte Corvinul Hunedoara, echipă la care Lucescu era și antrenor și jucător.
Deși sorții păreau să fie de partea bistrițenilor erau deja semne care arătau că lucrurile nu sunt așa. De multe roi atunci când dorea să promoveze cu echipa lui, lui Jean Pădureanu i se spunea: ”baga-ți mințile în cap.
Încă nu ți-a venit rândul cu Bistrița ta”. Ambele echipe erau în Divizia B, iar Bistrița părea că ratează mereu promovarea la mustață. De această dată, Lucescu s-a dus în deplasare cu cei mai buni jucători. Dumitrache, Nunweiller, Andone, Gabor, Klein sunt câțiva dintre ei.
Lucescu a câștigat meciul care fusese la discreția adversarilor
La acel moment echipa lui Lucescu era pe primul loc în Seria a III-a a Diviziei B, după 20 de etape. În ceea ce privește Gloria, aceasta era pe locul 2 la doar trei puncte. Potrivit casetei tehnice a meciului, jocul fusese la discreția bistrițenilor. Practic aceștia avuseseră 28 la 4 șuturi la poartă, 19-2 la cornere.
Chiar și în acest context, scorul final a fost de 2-1 pentru Corvinul. Cei care au asistat atunci la meci au spus că apărarea Gloriei a fost suspect de lejeră la momentul golurilor. Iar șuturile către poarta adversarilor ar fi fost dubios de imprecise.
În sprijinul susținerilor de mai sus vine și declarația surprinzătoare a unui reprezentat al statului. Constantin Sănduță, la acel moment președintele CJ pentru Educație fizică și Sport este cel care a devoalat situația.
Aranjamente pentru sprijinul comunității
„Chiar dacă era superplanificată și controlată, economia avea nevoie de mici aranjamente și în acea vreme. România intrase într-o criză economică majoră și intreprinderile se descurcau greu cu materia primă. Hunedoara era un centru extrem de important pentru furnizarea materialelor de construcție, iar Bistrița construia din plin cartierele de blocuri pe care le vedem azi.
Circa 2000 de apartamente se dădeau la cheie în fiecare an și era nevoie de multe materiale pentru așa ceva. Legenda spune că a doua zi după meci, venite de la Hunedoara, au intrat în gara Bistrița 16 vagoane de fier beton și alte câteva de zgură. Nu le-am văzut, dar toată lumea era convinsă că erau răsplata bistrițenilor pentru victoria Corvinului. Gloria a fost sacrificată mereu pentru interesul general al comunității!”.