Cu două etape înainte de finalul sezonului, Mircea Lucescu și Șahtior Donețk nu mai au nicio șansă de a cuceri titlul în Ucraina. Duminică, „minerii” au câștigat categoric derby-ul eșalonului, scor 3-0, cu Dinamo Kiev, echipă ce va deveni campioană.

Astfel, tiltul se va duce la gruparea din capitala Ucrainei, care are un avans de patru puncte în fața lui Șahtior, și care în penultima etapă ar fi trebuit să joace cu Metalurg Zaporoje, echipă ce s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare. Chiar și după succesul înregistrat în fața rivalilor de la Dinamo, tehnicianul român susține că trupa sa este cea mai bună din Ucraina, dar și că gruparea din Kiev a fost ajutată să obțină un nou titlu. „Dinamo trebuia să demontreze în acest meci că merită să fie campioană. Nu a făcut-o și lasă un mare semn de întrebare asupra corectitudinii cu care se joacă acest campionat. Îi felicit pe jucătorii de la Dinamo Kiev pentru campionat, dar nu pot uita că în spatele lor sunt oameni care se ocupă de alte lucruri care nu ar trebui să se întâmple în fotbalul ucrainean”, a fost reacția lui Lucescu.

A sărit la gâtul arbitrului

Meciul nu a fost lipsit de incidente. În urma unei bătăi generale, Stepanenko de la Șahtior și Iarmolenko de la Dinamo au fost eliminați, iar când arbitrul a decis să sancționeze și un jucător de pe banca lui Șahtior, Mircea Lucescu a sărit la gâtul „centralului”, iar acesta l-a trimis în tribune pe tehnicianul român.

Cu titlul ratat în Ucraina, Șahtior Donețk este foarte aproape de repeta performanța din 2009, când a câștigat Cupa UEFA. Joi, „minerii” vor susține returul din semifinalele Ligii Europa, cu Sevilla (în tur, 2-2).