Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Ionescu Quintus spune că va REFUZA pensia specială pe care parlamentarii au votat-o: După 10 ani în Parlament, NU voi accepta
Mircea Ionescu Quintus spune că va REFUZA pensia specială pe care parlamentarii au votat-o: După 10 ani în Parlament, NU voi accepta

Mircea Ionescu Quintus spune că va REFUZA pensia specială pe care parlamentarii au votat-o: După 10 ani în Parlament, NU voi accepta

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat miercuri seara că, în cazul în care i se va acorda o pensie specială, în urma celor 10 ani cât a fost parlamentar, o va refuza, iar dacă pensiile se vor acorda la cerere, nu va face niciodată o solicitare care să-l "ruşineze".

"Eu vă spun că dacă cumva mi se atribuie o asemenea pensie, o refuz clar şi, de asemenea, dacă se vor acorda la cerere, nu voi face niciodată o asemenea cerere care să mă ruşineze", a declarat preşedintele de onoare al PNL, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

El a precizat că este împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari şi că fiecare parlamentar ar fi putut contribui la bugetul de stat în timpul mandatului pentru a beneficia de pensie de parlamentar.

"Sunt împotriva acestor pensii care sfidează sărăcia unui neam întreg pentru că fiecare dintre noi puteam să ne aducem contribuţia, nu să încasăm în întregime diurnele noastre şi să nu ne gândim ce se va întâmpla după", a spus Mircea Ionescu Quintus.

De asemenea, preşedintele de onoare al PNL a spus că în momentul de faţă beneficiază de o pensie de parlamentar pentru că a cerut să îi fie impozitate veniturile de la Parlament pe perioada celor 10 ani cât au durat mandatele sale, informează Mediafax.

"În momentul în care, fiind ministru al Justiţiei, o funcţionară din minister m-a luminat, deşi aveam 75 de ani, mi-a zis: <<Domnule ministru, de ce nu cereţi să vi se impoziteze veniturile din Parlament?>>. M-am gândit bine, eu aveam o pensie mică, aşa cum am şi acum, 1.200 de lei, ca fost avocat, şi că nu mi-ar strica să am o pensie din care să pot trăi împreună cu soţia mea. Am cerut la casieria Parlamentului, eram atunci la Camera Deputaţilor, apoi am trecut la Senat, să mi se impoziteze venitul meu de parlamentar", a spus seniorul PNL.