Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Geoană nu merge să dea explicaţii conducerii. PSD spune că nu l-a chemat
Mircea Geoană nu merge să dea explicaţii conducerii. PSD spune că nu l-a chemat

Mircea Geoană nu merge să dea explicaţii conducerii. PSD spune că nu l-a chemat

Potrivit unor surse din anturajul lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului nu va merge mâine să dea explicaţii liderilor PSD deoarece nu a primit nicio solicitare oficială. Nici PSD nu îl aşteaptă pe Geoană.

UPDATE. Întrebat dacă va participa la Biroul Permanent Naţional al PSD, Mircea Geoană a răspuns că la ora 14,00 are loc Biroul Permanent al Senatului, la care, potrivit regulamentului, trebuie să participe.
"Programul este legat de Biroul Permanent al Senatului care începe la ora 14,00, la care voi participa conform obligaţiilor mele", a precizat Geoană, şedinţa social- democraţilor fiind programată la 13.30 la Camera Deputaţilor.  
Nici PSD nu îl aşteaptă pe Geoană
Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan spune că pe Geoană nu l-a chemat nimeni. "Nu am nicio informaţie că Mircea Geoană ar fi fost invitat oficial la şedinţa Biroului Permanent al PSD", a declarat Radu Moldovan pentru "Evenimentul zilei".
În plus, potrivit unor surse din anturajul lui Geoană, acesta ar fi luat în considerare ultimele declaraţii făcute de Victor Ponta care spunea că nu mai are sens vreo discuţie cu preşedintele Senatului.
"Să vă zic dierct, pentru mine, de ceva timp, subiectul Geoană nu mai există. Sau, mă rog, nu figuerază între preocupările mele", a declarat Ponta într-un interviu pentru mediafax.ro. Întrebat dacă va mai avea loc o discuţie cu el, preşedintele PSD a răspuns: "Eu o consider inutilă. Am mai avut o asemenea discuţie ca între preşedintele partidului şi fostul preşedinte în luna iulie şi nimic din ce am vorbit nu s-a materializat şi nu o consider utilă". 
O revocare cerută de Antonescu 
Liderul PSD Victor Ponta l-a criticat public pe Mircea Geoană după ce Crin Antonescu s-a arătat deranjat în şedinţa USL de vizita pe care preşedintele Senatului o făcea în SUA. Victor Ponta a relatat că preşedintele PNL Crin Antonescu a fost deranjat de vizita făcută Mircea Geoană în SUA. Ponta spunea că prin această vizită, Geoană le-a uzurpat – lui şi lui Antonescu – locul de lider al opoziţiei. Din cauza supărării lui Antonescu, Victor Ponta a ridicat problema în şedinţa BPN a PSD şi ulterior la grupul PSD din Senat unde câţiva dintre apropiaţi săi au popus sancţionarea cu revocarea din funcţia de şef al instituţiei.
Şi Crin Antonescu a declarat azi că va susţine PSD dacă va iniţia procedura de  debarcare a lui Mircea Geoană de la Senat.
Citiţi şi:

  • Crin Antonescu susţine debarcarea lui Geoană de la Senat
  • Cum a sărit Victor Ponta la Mircea Geoană asmuţit de Crin Antonescu
  • Victor Ponta îl sperie pe Mircea Geoană că-l dă afară de la Senat
  • De ce Ponta şi Iliescu îl vor "mort" pe Mircea Geoană
  • Care este scutul lui Geoană în faţa setei de sancţiuni a colegilor de partid
  • PDL i-a pus gând rău lui Geoană. Chelaru: Simplă gogoaşă pentru presă