Cât de repede ar răspunde NATO și Armata Română unei invazii rusești

Cât de repede ar răspunde NATO și Armata Română unei invazii rusești NATO. Sursa foto: Facebook

Mircea Geoană a comentat un articolul din Il Messagero, în care se vorbește despre scenariul unui atac al Rusiei împotriva României, și a subliniat că „ideea că ai nevoie de 24 de ore să-ți vină aliații este desuetă”.

Mircea Geoană, despre cât de repede NATO ar fi gata să răspundă unei invazii rusești

Mircea Geoană spune că termenul de 24 de ore este desuet, „ne gândim și planificăm din ziua zero să fim acolo”. Geoană a mai spus că România a pus la dispoziția NATO aproape întregul efectiv al Armatei Române.

„Noi, acuma, lucrăm din ziua zero a, Doamne ferește, unui început de agresiune împotriva României, să spunem, în cazul în speță, noi nu mai planificăm, vin întăriri aliate după nu știu cât timp, ci ne gândim și planificăm din ziua zero să fim acolo, să putem să apărăm într-adevăr fiecare centimetru pătrat de teren. Este o chestiune de mobilizare și de resurse militare și de coerență în care România trebuie să-și facă datoria pentru că este aliatul în cauză, trebuie să fie cu ce a propus și ceea ce a oferit NATO. Apropo, România, ca și mulți alți aliați din Est, au pus la dispoziția NATO aproape întregul efectiv al Armatei Române”, a declarat Geoană.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi elicopterNATO. Sursa foto: Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Geoană descrie Delta și Nămoloasa-Focșani drept zonele mai vulnerabile

Mircea Geoană a amintit că zona Nămoloasa-Focșani a fost dintotdeauna „mai vulnerabilă datorită geografiei”. Secretarul general adjunct al NATO a mai menționând că și Delta „este o zonă mai sensibilă”.

„Această zonă, Nămoloasa – Focșani, este un dat geografic al României dintodeauna, de când există România modernă, România lui Cuza și acum România actuală. Această zonă între curbura Carpaților și Dunăre reprezintă o zonă relativ îngustă, care întodeauna a fost considerată ca o zonă obligatoriu de apărat și mai vulnerabilă datorită geografiei (…). Este o zonă mai sensibilă și zona Deltei și zona Focșani, Nămoloasa este în mod tradițional. Dar asta ne face pe noi să luăm măsuri suplimentare aici”, a declarat Mircea Geoană la digi24.