Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracolul există! Zeci de pacienți vindecați de coronavirus. Tabelul vieții și al morții
Miracolul există! Zeci de pacienți vindecați de coronavirus. Tabelul vieții și al morții

Miracolul există! Zeci de pacienți vindecați de coronavirus. Tabelul vieții și al morții

Peste 50 de pacienți infectați cu coronavirusul denumit 2019-nCoV au fost recuperați. Anunțul așteptat în întreaga lume a fost făcut pe WeChat, o aplicație mobilă chinezească și dă speranțe celor 2744 de pacienți afectați de virusul care cutremură planeta.

Noul virus provenit din orașul Wuhan al Republicii Populare Chineze, care s-a răspândit cu o viteză uimitoare în alte 12 state de pe patru continente dă semne că poate fi ținut sub control și ameliorat.

Autoritățile din China au anunțat, oficial, externarea unui pacient care și-a revenit după ce a fost infectat cu acest coronavirus.

De la, Alin Harbuz, un român care lucrează la Camera de Comerț Româno-Chineză evz.ro a aflat datele vehiculate pe  WeChat, o aplicație mobilă chinezească, care arată stadiul evoluției bolii, dar și că numărul pacienților recuperați, luni, era de 51 de persoane.

La fel de adevărat este că a crescut, rapid, și numărul deceselor, la 81, dar și a celor care s-au îmbolnăvit – 2.744 de persoane.

Evz.ro vă prezintă tabelele cu situația persoanelor afectate atât în China cât și în celelalte țări:

Ultimele raportări oficiale arată că noul virus a ajuns în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Vietnam, Singapore, Nepal, Franța, Australia, Malaezia, Canada și America până luni.

De asemenea Franța, Italia, Japonia, Australia și Statele Unite analizează planuri pentru evacuarea cetățenilor lor din Wuhan, capitala provinciei Hubei, cel mai populat oraș din China centrală și al șaptelea, ca mărime, din China, cu o populație de peste 11 milioane de locuitori.

Printre ultimele măsuri anunțate, luni, 27 Ianuarie 2020, de autoritățile din China, se numără alocarea de la bugetul central a 11,21 miliarde de yuani, adică aproximativ 1,5 miliarde USD, pentru prevenirea epidemiilor.

Consiliul de Stat a anunțat planul de a extinde vacanța Festivalului de Primăvară până pe 2 Februarie, la nivel național, ca măsură pentru controlul focarului de coronavirus.

Autoritățile din Shanghai au anunțat că vor amâna reluarea activităților, de la grădinițe, la universitate, până la 17 februarie. De asemenea, vor solicita tuturor companiilor să nu reia activitatea înainte de 9 Februarie.
Primul pacient vindecat, anunțat, oficial, de agenția chineză de presă Xinhua a fost externat, luni, din spitalul Universitar Nanchang.

Bărbatul de 38 de ani fusese diagnosticat cu coronavirus în provincia Jiangxi din China de Est. El a fost internat în stare critică pe 23 ianuarie, a declarat Xu Fei, director adjunct al Secției de Boli ale Sistemului Respirator din cadrul spitalului Universitar Nanchang. Starea sa s-a îmbunătățit semnificativ la doar câteva zile după tratament.