Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracol în Franța: un copil pe care medicii voiau să îl OMOARE s-a trezit din COMĂ
Miracol în Franța: un copil pe care medicii voiau să îl OMOARE s-a trezit din COMĂ

Miracol în Franța: un copil pe care medicii voiau să îl OMOARE s-a trezit din COMĂ

Un copil în vârstă de un an, aflat în comă după ce a contactat un virus extrem de periculos, s-a trezit la viață. Fericitul eveniment a avut loc în Nice, Franța, unde fetița era internată, iar medicii se pregăteau să o deconecteze de la aparate pentru că nu îi mai dădeau nicio șansă.
.Marwa a deschis ochii, iar tatăl său a imortalizat momentul și apoi l-a făcut public pe rețelele de socializare. Presa din Franța, citând medici, scrie că acest lucru nu înseamnă că micuța este conștientă, iar părinții luptă pe cale juridică pentru a opri eutanasierea.

 
Medicii nu sunt optimiști în privința supraviețurii copilului, chiar și după ce a deschis ochii.
 
Marwa, a contactat un virus în luna septembrie care s-a extins rapid, provocându-i tulburări neurologice severe și care apoi a atacat mai multe organe vitale, inclusiv inima. Cadrele medicale spun că micuța nu poate respira fără ajutorul aparatelor, potrivit activenews.ro.
 
Avocatul familiei a spus că "pe 4 noiembrie, medicii au decis să o deconecteze de la aparate și să nu îi mai acorde îngrijire", ceea ce ar fi dus inevitabil la deces.
 
Părinții nu au fost de acord cu decizia și au luptat pe cale judiciară, un tribunal dându-le câștig de cauză pe 17 noiembrie și obligându-i pe medici să-i acorde îngrijire medicală celei mici.
 
"Se deschide și se închide un ochi. Tratamenul continuă noi vedem un progres în fiecare zi, asta ne dă o mare speranță. Când vorbesc cu ea, reacționează. Uneori zâmbește", a spus tatăl fetiței.