Evenimentul Zilei > EVZ Special > MIRACOL de Crăciun: Un ENGLEZ s-a trezit din comă vorbind FRANȚUZEȘTE!
MIRACOL de Crăciun: Un ENGLEZ s-a trezit din comă vorbind FRANȚUZEȘTE!

MIRACOL de Crăciun: Un ENGLEZ s-a trezit din comă vorbind FRANȚUZEȘTE!

Victima unui grav accident de mașină, un frizer din Birmingham a primit un tratament experimental, care l-a trezit din comă. Și vorbind perfect limba lui Molière.

Rory Curtis, de 25 de ani, și-a spus povestea extraordinară în ziarul local Sunday Mercury. În august 2012, tânărul a suferit un accident de mașină. Conducând pe autostradă pe o ploaie torențială, a intrat în coliziune cu un camion și din izbitură a lovit alte șase mașini. Pompierilor le trebuie 40 de minute să-l descarcereze din mormanul de tablă.

Doctorii constată că tânărul are hemoragie cerebrală. Cu acordul părinților, decid să-i aplice un tratament experimental, încercat și de armată asupra răniților. Rory este convins că acest tratament i-a salvat viața.

După șase zile, s-a trezit din comă dotat cu talente ciudate. Începe să converseze cu infirmiera în franceză. Accentul este ireproșabil, încât femeia este convindă că măcar unul dintre părinții pacientului este francez. Cu toate acestea, până acum Rory nu a fost niciodată capabil să vorbească fluent franceza. O cunoștea doar la nivelul mediu al uui licean.

Un alt efect al comei este că, o vreme, frizerul crede că are din nou 12 ani și este Matthew McConaughey, celebrul actor american, laureat al Oscarului.

„În oglindă vedeam că nu-i semăn. Știam că el este actor, ceea ce eu nu eram, cu toate astea nu încetam să-mi spun că mă voi întoarce curând pe platourile de filmare.”

După două luni de spitalizare, Rory Curtis a mers acasă. Astăzi nu se mai crede Matthew McConaughey, dar vorbește la fel de bine franceza.