Specialitatea, denumită „neua tune”, conține carne de vită, perișoare de carne, bucăți de burtă sau alte organe interne, condimente și tăieței de orez, scrie incredibilia.ro

Pe măsură ce mâncarea le este servită clienților, Nattapong Kaweenuntawong, care lucrează în bucătărie împreună cu mama și soția sa, adaugă noi ingrediente în oala mare, care fierbe la foc mic.

Seara, la închiderea restaurantului, supa rămasă este transferată într-un recipient mai mic și pusă la păstrare până a doua zi, când localul își reia activitatea. Supa rămasă este pusă din nou la fiert, cu noi ingrediente.

„Mulți oameni cred că nu spălăm niciodată oala în care fierbem supa, dar nu este așa. O curățăm în fiecare seară, după ce punem lichidul rămas la frigider”, a ținut să precizeze proprietarul restaurantului.

Astfel, supa este gătită constant de 46 de ani, de pe vremea când Nattapong Kaweenuntawong era copil.

”Nu am avut niciodată o rețetă fixă, care să detalieze cantitățile din fiecare ingredient pe care le folosim. De aceea, persoana care gătește în ziua respectivă trebuie să guste mâncarea constant, pentru a stabili de ce este nevoie”, a relatat Kaweenuntawong într-un interviu acordat NPR în 2019.

Potrivit acestuia, aroma unică a supei, care este foarte apreciată și de localnici, și de turiști, se datorează acestei modalități de gătit neobișnuite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE