Minune la racla Sfintei Parascheva. Credincioșii, impresionați până la lacrimi

Sursa foto: Arhiva EVZ

Minunea s-a petrecut recent la racla Sfintei Parascheva. Un copil în vârstă de 7 ani a vorbit pentru prima dată după ce a mers alături de părinți în pelerinajul de la Iași.

Minune la racla Sfintei Parascheva! De-a lungul timpului, numeroase persoane au dezvăluit că au fost martore ale unor miracole înfăptuite de Sfânta Cuvioasă Parascheva. De altfel, toți cei care poposesc an de an în perinajul de la Iași se roagă acesteia pentru îndeplinirea dorințelor arzătoare, sănătate sau belșug. O familie din Constanța a trăit pe viu o minune înfăptuită de Cuvioasa Parascheva.

Minune pentru o familie din Constanța, după pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sunt la Paraschiva este sărbătorită în fiecare an pe data de 14 octombrie. Înainte de prăznuire, timp de câteva zile, credincioșii merg în pelerinaj la Catedrala din Iași, acolo unde este așezată spre închinare, racla cu sfintele moaște ale Cuvioasei.

Printre pelerinii care au ajuns în acest an s-au numărat și doi părinți din Constanța, împreună cu fiul lor de 7 ani. Mama copilului a povestit că Sfânta Parascheva a făcut o minune pentru băiețelul ei. Acesta nu a vorbit niciodată până la vârsta de 7 ani, însă după ce a fost atins de racla cu moaștele Sfintei Parascheva, totul s-a schimbat.

Sursa foto: Facebook

Copilul a început să vorbească, uimind întreaga familie. Mama acestuia a povestit că a petrecut 4 ore alături de fiul ei lângă sfintele moaște.

Imediat după ce s-a închinat, copilul a început să rostească primele cuvinte. Părinții copilului au vrut să împărtășească această minune cu toți credincioșii. Pentru a-și face auzit mesajul, femeia și-a publicat povestea de viață în mediul online.

„Până joi nu a spus niciodată mama, tata, apa. L-am dus la zeci de specialiști, am cheltuit mii de euro, fără nici un folos. Am fost de câteva ori pe la biserică, dar trebuie să recunosc, superficial, fără așteptări.", a scris femeia în mesajul respectiv.

Mama copilului a recunoscut că inițial a fost neîncrezătoare în puterea rugăciunilor. A rămas însă profund impresionată de această minune pe care a trăit-o pe viu.

„Mulți veneau cu haine, cu vată, eu doar am pus palma mea peste vesmântul Sfintei și l-am atins cu fruntea pe băiețelul meu. Băiețelul meu a adormit și înainte sa ajungem în Constanța s-a trezit, spunând exact aceste cuvinte: ‘Sfânta Parascheva, îți mulțumesc!’", a mai adăugat mama copilului.

Nu este singura minune înfăptuită de Sfânta Parascheva.  Numeroase persoane au mărturisit de-a lungul timpului că s-au vindecat de boli incurabile după ce s-au închinat la racla cu moaștele Cuvioasei.

Minunile Sfintei Parascheva

Miracol la Sfanta Parascheva, un copil a vorbit dupa 7 ani!

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva: Obiceiuri străvechi și credințe populare

Sfânta Parascheva - Sfântă ocrotitoare cu o misiune divină

Sfânta Parascheva, cunoscută și sub denumirea de „mare la trup și urâtă la chip”, este adesea invocată în popor pentru ocrotire și binecuvântare. Conform credințelor populare, ea oferă protecție împotriva bolilor, trăsnetelor și a deochiului, devenind o prezență de încredere în viața de zi cu zi a credincioșilor.

Renumită pentru puterea ei de apărare și prevestire

În data de 14 septembrie, tradițiile legate de Sfânta Parascheva se împletesc armonios cu practici vechi și convingeri adânc înrădăcinate. Se spune că această zi este marcată de interdicții în ceea ce privește munca, consumul de dulce și de fructe închise la culoare, o rememorare a sacrificiului martiric al sfintei.

Moștenirea cultului și generalizarea venerării

Moaștele Cuvioasei Parascheva au călătorit prin istorie, ajungând în cele din urmă să fie venerate cu cinste în România. Tradiția cultului său s-a extins treptat, câștigând popularitate și devotament în rândul comunităților ortodoxe. Prin generalizarea cultului său în 1955, Sfânta Parascheva a devenit o prezență centrală în viața religioasă a românilor, fiind recunoscută pentru puterea sa divină și pentru misiunea sa de a ocroti și îndruma credincioșii.

Sfânta Parascheva rămâne o figură de încredere și speranță pentru mulți credincioși, reprezentând nu doar o legătură cu tradițiile străvechi, ci și o sursă de inspirație și devotament în viața contemporană. Aprecierea adâncă a credințelor și valorilor transmise de-a lungul timpului subliniază importanța durabilă a Sfintei Parascheva în istoria și cultura religioasă a poporului român.