Evenimentul Zilei > Politica > Minune. Ieșeanca operată de patru ori în două zile a scăpat cu viață. Fata s-a internat cu sarcină extrauterină și s-a externat cu pareză
Minune. Ieșeanca operată de patru ori în două zile a scăpat cu viață. Fata s-a internat cu sarcină extrauterină și s-a externat cu pareză

Minune. Ieșeanca operată de patru ori în două zile a scăpat cu viață. Fata s-a internat cu sarcină extrauterină și s-a externat cu pareză

După trei luni de spitalizare Monica Neamțu, 19 ani, pleacă acasă. Fata a fost operată laparoscopic pentru o sarcină extrauterină, operație care nu a reușit astfel că a fost operată de încă trei ori. În cele din urmă a avut noroc și a scăpat cu viață.

Pe 23 martie, tânăra ajungea la Maternitatea Elena Doamna din Iași cu o sarcină extrauterină de 16 săptămâni. Chirurgii au încercat să rezolve problema laparoscopic, dar operația s-a transformat într-un clasică din cauza complicațiilor.

A doua zi tânăra a fost transferată la Spitalul Sfântul Spiridon unde a mai fost operată de două ori.

Pe 26 mai a ajuns la Spitalul de recuperare din iași cu pareză la piciorul drept. Acum fata se deplasează cu ajutorul unei orteze.

"Pacienta a parcurs o perioadă evolutivă favorabilă în ceea ce priveşte afecţiunea neurologică, pareza nervului schiatic drept, care a progresat astfel încât acum are minime tulburări de mers. A urmat un tratament clasic, medicamentos, şi unul de recuperare, iar după externare va practica o metodă de recuperare la domiciliu legată de purtarea unei orteze“, a declarat Constantin Dinu Popescu, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

Potrivit acestuia, orteza o va ajuta pe tânără să îşi întărească muşchii piciorului drept, acţionând ca un dispozitiv de susţinere a acestora.

"Încă din terapie intensivă aşteptam ziua în care să spun că plec acasă. Recuperarea merge greu, foarte greu, fără orteză mă descurc foarte greu să merg, efectiv îmi târâsc piciorul“, a spus Monica Neamţu la ieşirea din spital.

În cazul Monicăi Neamţu, ancheta Colegiului Medicilor se află în continuare în desfăşurare, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a prezentat Ministerului Sănătăţii un raport cu privire la ancheta demarată în Maternitatea "Elena Doamna“, care nu a fost făcut public.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.