Copilul a fost găsit în viață, fără nici o zgârietură, fapt ce i-a uluit pe salvatori în condițiile în care victimele unei avalanșe nu supraviețuiesc în mod obișnuit unei perioade mai lungi de un sfert de oră petrecută în zăpadă. Cazul băiețelului surprins de avalanșa din Alpii Francezi e considerat un adevărat „un miracol”. Poliția franceză din orașul Bourg Saint-Maurice a declarat că băiețelul schia pe o pistă de lângă resortul La Plagne, când a fost surprins de o avalanșă, alături de alți șapte schiori.

Băiețelul a fost singurul din grupul de schiori care a rămas îngropat în zăpadă. El a fost târât mai bine de 100 de metri de impactul avalanșei.

Echipajele de salvare au intervenit de urgență cu un elicopter și cu câini antrenați special pentru astfel de misiuni. Un câine l-a descoperit pe copil teafăr, iar echipajele au reușit să îl scoată cu bine de sub zăpadă.

„Este un miracol. În a doua zi de Crăciun, am mai primit un cadou”, a spus șeful poliției. Șansele de supraviețuire în cazul oamenilor prinși de avalanșe sunt minuscule după 15 minute de la producerea incidentului. Membrii echipei de intervenție spun că băiatul a reușit să supraviețuiască în mare parte deoarece căile sale respiratorii nu au fost astupate de zăpadă, așa cum se întâmplă adeseori în astfel de cazuri.

Copilul nu a fost rănit, dar a fost transportat la spital pentru un control de rutină.

Citește și: