Complexul de clădiri, denumit Raffle City Chongqing, a fost proiectat  de renumitul  arhitect Moshe Safdie și va conține opt turnuri, conectate între ele, la înălțime, de un zgârie-nori amplasat la orizontală, la peste un sfert de kilometru înălțime., informează ccn.com

Nu mai puțin de 1.12 milioane de metri pătrați ocupă construcția, care va găzdui un mall de 230.000 de metri pătrați, 1.400 de apartamente, un hotel de lux, precum și 160.000 de metri pătrați suprafață destinată birourilor.  

Complexul va conține galerii, grădini suspendate, piscine și restaurante. De parcă nu era de ajuns, turnul la orizontală, lung de 300 de metri, se va transforma într-o uriașă rază de lumină pe timpul nopții, pentru a lumina întregul edificiu.

Întreaga supra-structură a costat nu mai puțin de 3.8 miliarde de dolari și va fi deschisă în cursul acestui an. În acest moment se lucrează la amenajarea spațiilor interioare, iar ultimele finisaje vor fi realizate către sfârșitul lui 2019.

Designul, inspirat din vechile nave maritime chinezești, vine ca o completare a istoriei provinciei Chongqing – un important fost centru comercial al Chinei. 

Sursa foto: theguradian.com