Minivacanța de Rusalii. Tarifele de pe litoralul românesc

Minivacanța de Rusalii. Tarifele de pe litoralul românesc Sursa foto: Arhiva EVZ

Minivacanța de Rusalii pică duminică, 23 iunie, iar ziua următoare, luni, va fi liberă pentru bugetari. În acest weekend prelungit, românii se vor îndrepta spre litoralul românesc. Iar stațiunile preferate sunt și de această dată Mamaia şi Eforie Nord, potrivit numărului mare de rezervări.

Minivacanța de Rusalii. Cât costă cazarea pentru o noapte pe litoral

Potrivit patronatelor din turism, în minivacanța de Rusalii, tarifele practicate de către hotelieri pornesc de la 130 de lei camera/noapte, la un hotel de 3 stele din Jupiter, respectiv 140 de lei/noapte la un hotel de 4 stele din Saturn.

Pentru un pachet „all inclusive” la un hotel de 3 stele din Mamaia, o cameră dublă costă 549 lei/noapte, în timp ce la un hotel de 4 stele din Neptun se achită 494 lei camera dublă/noapte.

În acelaşi timp, o noapte într-o cameră la un hotel de 4 stele din Eforie Nord costă 340 de lei, tarif în care intră plajă privată şi şezlongurile, a comunicat ANAT- Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plajă, Beach Resort, Antalya, NaturaMinivacanța de Rusalii. Sursa foto: Pixabay

Prețuri de peste 1.436 lei/persoană

În ceea ce priveşte sejururile, în minivacanţa de Rusalii, pentru trei nopţi cu „all inclusive” la un hotel de 4 stele din Mamaia tariful este porneşte de la 1.436 lei/persoană, în timp ce pentru două nopţi, cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord, preţul este de 220 lei/persoană. De asemenea, 743 lei/persoană costă un sejur de trei nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 3 stele, în staţiunea Venus.

Cea mai rezervată destinaţie pentru weekendul de Rusalii este litoralul românesc, cele mai populare staţiuni fiind Mamaia şi Eforie Nord. Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi, pentru două persoane, în weekendul de Rusalii costă 741 lei, arată platforma hotelieră online Travelminit.ro, care precizează că a înregistrat de Rusalii o creştere a rezervărilor cu 27% în comparaţie cu weekendul de dinainte.

Plajă, Beach Resort, Apus De SoareMinivacanța de Rusalii. Sursa foto: Pixabay

Minivacanța de Rusalii: 80.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral

Cele mai căutate staţiuni de pe Litoral sunt Mamaia, Eforie şi Venus, iar în context se înregistrează o creştere cu 20% a cererii, în luna iunie a acestui an, faţă de iunie 2023.

Potrivit ANAT, atracţiile din zonă, noile investiţii în hoteluri, creşterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai bună a litoralului românesc dar şi vremea foarte caldă au determinat această creştere.

La ora actuală, pentru Rusalii, agenţiile de turism membre ANAT, specializate pe litoralul românesc, înregistrează un grad de ocupare de 85%, peste 80.000 de turişti urmând să-şi petreacă minivacanţa din weekend.

„O altă veste bună este că în sudul litoralului, în Mangalia şi staţiunile care aparţin de municipalitate (Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn) parcarea este gratuită şi în acest sezon”, potrivit ANAT