Motivaţia acestui demers este legată de respingerea de către Curtea de Apel a cererii Ministerului Apărării, anume de anulare a decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei Române.

După această hotărâre judecătorească, deputatul PNL a scris pe pagina sa de Faceook un mesaj adresat ministrului Apărării.

“Practic, timp de trei luni, Armata Română a fost aruncată deliberat in incertitudine din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea de a controla chiar și acest domeniu, unde nu are nicio atributie.

Într-un context regional complicat, aceste ambiții periculoase pot genera riscuri majore de securitate, iar ministrul Gabriel Leș trebuie să demisioneze de urgență din funcție.

Nu este posibil să conduci ministerul Apărării în detrimentul soldaților din teatrele de operații – pe care nu ai nici macar politetea sa ii privesti in timpul prezentarii onorului, alegand sa te uiti in telefon – și în favoarea intereselor liderului de partid”, a conchis Ovidiu Raețchi.