Tot acest scenariu rezultă dintr-o înregistrare audio realizată în biroul lui Răzvan Cuc și care a fost prezentată în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de Silviu Mănăstire. În aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Călători la acea vreme, a fost chemat de ministrul Răzvan Cuc pentru o întâlnire în biroul demnitarului. Szentes i-a relatat lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care ar trebui să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, este implicat în mai multe scandaluri, are probleme de integritate și se află într-o apropiere suspectă de Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica.

Răzvan Cuc i-a răspuns că nu are ce face, pentru că decizia fusese deja luată, și poate doar să-i ofere alte funcții. Szentes i-a mai spus ministrului că i s-a oferit șpagă 500.000 de euro să rezolve o licitație și dacă nu ia banii, o să se dea niște bani cuiva numai să se rezolve problema. Peste câteva luni, când Răzvan Cuc nu mai era la Ministerul Transporturilor, Iosif Szentes chiar a fost schimbat prin ordin de ministru. După ce a revenit în Guvern, Răzvan Cuc a avut grijă să-l numească în funcția de director CFR Călători exact pe Valentin Dorobanțu, cel despre care se spune în înregistrare că se fac presiuni cu bani să ia funcția.

Chestionat în legătură cu acea convorbire, ministrul Cuc a recunoscut că: „Mai era o a treia persoană în birou. El s-a cerut să vină la mine, pentru că Consiliul de Administrație voia să-l schimbe din funcție. Când am venit în minister, am găsit niște nereguli la CFR, după un control. I-am spus că ar fi bine să se concentreze pe reparația de vagoane, nu pe cumpărarea de tablete.

Am spus eu că nu e vocea mea? Szentes nu a fost schimbat în mandatul meu, ci în timpul unui alt ministru, de către Consiliul de Administrație. O să-i fac o plângere penală domnului Szentes. Eu i-am spus că nu eu iau decizia, ci Consiliul de Administrație. Modul ăsta de a pune presiune… În mai multe certuri a făcut afirmații legate de aceste înregistrări, când voia să se întoarcă la CFR. E foarte bine că au apărut aceste înregistrări, ca să clarificăm lucrurile. L-am auzit când spune chiar el că vreau să fac multe lucruri și că sunt curat” a declarat Răzvan Cuc, pentru B1 TV.

Întrebat de ce nu s-a dus la DNA, de vreme ce a auzit chiar în biroul său despre șpăgi de 500.000 de euro, ministrul a răspuns: „De ce să mă duc la DNA a venit cineva să-mi dea ceva? De ce nu s-a dus domul Szentes?”. Răzvan Cuc a mai precizat că a treia persoană prezentă la discuții era un consilier de-ai săi.