Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Sănătății și-a dat demisia: „Nu plâng, sunt alții mai buni decât mine la asta”
Ministrul Sănătății și-a dat demisia: „Nu plâng, sunt alții mai buni decât mine la asta”

Ministrul Sănătății și-a dat demisia: „Nu plâng, sunt alții mai buni decât mine la asta”

Aflat pe picior de plecare de la Ministerul Sănătății, Nicolaescu a ținut să facă câteva mărturisiri jurnaliștilor.

Eugen Nicolaescu spune că nu are ce să-și reproșeze și că a făcut cam tot ce și-a propus.
"La ora 11.00, mi-am depus demisia împreună cu ceilalți liberali. E regretabil pentru români că reformele sunt întârziate. Efectele nu vor fi prezente după cum au promis politicienii. Sunt răcit, nu plâng. Sunt unii mai buni decât mine la asta. Am făcut ca acte normative, tot ce mi-am propus. Mulțumesc colegilor din MS, medicilor, celor care au participat voluntar la realizarea acestor acte normative".
Nicolaescu i-a dat câteva sfaturi celui care îl va înlocui: "Vă fac o mărturisire: la ședința USL din ianuarie am primit mandat politic pentru reforma din sănătate. Sper ca Nicolae Bănicioiu, ministrul interimar al Sănătății, care era și el prezent atunci, să ducă mai departe  reforma. Am fost ministru patru ani și șapte luni. Experiența m-a învățat că dezbaterea, comunicarea, transparența e calea cea mai bună pentru reușită".
Fostul ministru a vorbit și despre decizia de a-l demite pe șeful Agenției Naționale a Medicamentului, folosind termeni duri la adresa acestuia. "De ce l-am destituit pe șeful ANM, Marius Savu? Orice produs se testează în conformitate cu farmacopeea europeană. A fost corpul de control al primului ministru la Cantacuzino. Am primit o sinteză pe care scria «Rog punct de vedere». Nu am primit dezlegare să vă dau acest raport. Vreau însă ca opinia publică să fie corect informată. Președintele ANM este un ageamiu numit în funcție de Partidul Conservator. Testarea pe care el a cerut-o în Franța nu se face pentru vaccinuri".