Ministrul Nelu Tătaru a declarat în Parlament, la dezbaterea moţiunii că nu va renunța la funcție pentru că nu ar fi corect față de populație și față de corpus medical să plece în aceste moment. El a precizat că ar fi dorit ca cineva să-i ceară să demisioneze în perioada martie-aprilie, când era nevoie ca cineva să se sacrifice și să meargă prin focarele de coronavirus.

„La punctul trei se vorbeşte de demisie de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, aş fi vrut să mi-o ceară cineva în martie-aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare şi în această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare. Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a precizat că acuzele care i-au fost aduse prin moțiunea simplă sunt dureroase, în condițiile în care lucrează de 30 de ani în sistemul medical.

„Am fost acuzat de numiri. Numirile s-au făcut conform legii. Nu poţi să ştii acea persoană în folclorul local ce are în spatele lui. (…) Nu mi-am pus rude în Consiliul de administraţie la UNIFARM sau Antibiotice şi ştiţi foarte bine acest lucru şi am explicat în toate cazurile când a fost nevoie”, a declarat Nelu Tătaru în fața parlamentarilor.

Ministrul a mai spus că nu a interzis şi nu va interzice testare cetățenilor, dacă se va face după un protocol, conform unei proceduri, într-un cadru organizat, securizat medical.

„Nu am interzis şi nu voi interzice nici o testare care se face după un protocol, după o procedură, într-un cadru organizat, securizat medical, nu există autorizaţie din partea DSP pentru testarea în câmp”, a mai arătat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai spus că luptele politice au început mult prea devreme, în situația în care sistemul medical nu și-a revenit încă.

 

PSD nu ratează ocazia după scandalul Unifarm. Atac dur la PNL: „Le-am spus STOP! Ajunge!”

Ministrul Sănătății, despre medicamentul minune al britanicilor: „Îl foloseam de mult”