Ministrul RUS de Externe: Înlocuirea "democrației veritabile" din Ucraina cu una "de stradă" e INADMISIBILĂ

Ministrul RUS de Externe: Înlocuirea "democrației veritabile" din Ucraina cu una "de stradă" e INADMISIBILĂ

Serghei Lavrov a mai precizat că orice schimbare trebuie să aibă loc în concordanță cu legile din Ucraina, se arată într-un articol publicat astăzi de ziarul Kommersant.

"Situaţia în care procesul democratic de exprimare a opiniei se transformă într-o «democraţie de stradă», când părerea a sute de mii de manifestanţi care încearcă să exercite presiuni asupra puterii este considerată drept «voce a poporului», nu poate fi admisă. Observăm că forţele antiguvernamentale din Ucraina manifestă intenţii naţionaliste, chiar extremiste, iar propaganda împotriva Rusiei seamănă cu afirmaţii antisemite şi rasiste", a precizat ministrul rus de Externe. Lavrov a criticat recomandarea Bruxelles-ului, potrivit căreia administrația de la Kiev trebuie să aleagă o singură direcţie, și anume ori către Uniunea Europeană, ori către Rusia, apreciind că o asemenea solicitare contravine eforturilor de înlăturare a barierelor în Europa.

"Reafirmăm că, după părerea noastră, orice stat suveran are dreptul să-şi aleagă direcţia de dezvoltare. Am fost neplăcut surprinşi să vedem că, în opinia Uniunii Europene şi a Statelor Unite, alegerea «liberă» în privinţa ucrainenilor înseamnă «un viitor european»", a mai declarat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a subliniat că încercările de a decide în locul ucrainenilor cum trebuie să fie viitorul lor sunt "lipsite de perspective". CITIȚI ȘI:

  • Rusia trage cu urechea la interesele americane în Ucraina
  • UCRAINA. Guvernul negociază cu Iulia Timoșenko formarea unei coaliții majoritare
  • Rusia sugerează că ar putea interveni militar în Ucraina