Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul propus de PNL, mesaj despre crizele din Sănătate. „Sunt mai multe soluții”
Ministrul propus de PNL, mesaj despre crizele din Sănătate. „Sunt mai multe soluții”

Ministrul propus de PNL, mesaj despre crizele din Sănătate. „Sunt mai multe soluții”

Au început audierile în comisiile de specialitate ale miniștrilor propuși de Ludovic Orban să facă parte din cabinetul său.

Victor Costache s-a referit la problema examenului de rezidențiat, cea mai arzătoare în momentul de față. „Avem de gestionat câteva crize. Prima este cea a rezidențiatului. Vom încerca în Parlament să găsim o soluție. Suntem o țară care a pierdut peste 30.000 de medici. Împreună cu ministrul Educației vom debloca examenele de rezidențiat. Nu vom schimba regulile în timpul jocului, examenul va fi după programa stabilită”, a promis ministrul propus al Sănătății.

Referitor la chestiunea vaccinării populației, Costache este de părere că „ea nu a fost tratată în integralitate nici la nivel european”. Personal, foarte probabilul viitor ministru al Sănătății se declară împotriva „soluțiilor radicale. Soluția trebuie să o găsim împreună. Trebuie să punem accentul pe comunicare, să le facem pe mame să înțeleagă de ce este importantă vaccinarea”.

În fine, medical Victor Costache s-a referit și la absența medicilor de familie în mediul rural. Sunt 500 de sate fără medici de familie, un aspect îngrijorător.

„Sunt mai multe soluții, în primul rând cum aducem mai mulți bani în sistem. Una dintre soluții este introducerea de asigurări de sănătate complementare. Acestea există în mediul privat, dar sistemul nu funcționează pentru că nu există o centralizare”, a explicat Victor Costache ce vrea să facă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: