Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, prezent joi la conferinţa "Think Education" a declarat că nu Guvernul este responsabil pentru problemele din educaţie.

"Nu trebuie să găsească Guvernul soluţia magică pentru a rezolva problemele educaţiei şi a lipsei locurilor de muncă. Dacă vom găsi acea doză de optimism, de solidaritate cu ce fac alţii, s-ar putea să mişcăm lucrurile. Esenţial nu este să ai o majoritate de profesori care să fie mai bine pregătiţi, nu este să ai o majoritate statistică de elevi mai bine pregătiţi, ci o minoritate care să aibă un efect viral. E nevoie de oameni care vin în administraţia publică pentru că simt nevoia să dea ceva inapoi, care vor să profesionalizeze modul în care ne tratăm categoriile vulnerabile, cu preocupare pentru oameni în locul instituţiilor. Abia atunci vom progresa ca ţară şi vom avea o ocupaţie a locurilor de muncă", a spus Dragoş Pîslaru.

Totodată, ministrul Muncii s-a arătat nemulţumit de faptul că oamenii nu mai înţeleg că Ministerul Muncii îi ajută. Acesta a făcut referire la cele şapte milioane de persoane asistate social, cele 11 milioane de pensionari şi cele 680 de mii de persoane care primesc ajutor de şomaj.

"Ce facem noi la Ministerul Muncii este să reaşezăm întreg sistemul de instituţii pe om. Îmi asum această doză de idealism. Am constatat că în această ţară refuzăm să înţelegem cât de mult suntem divizaţi. Există milioane de oameni în România care sunt într-o stare de sărăcie extremă, care nici nu visează la locuri de muncă decente sau mai bine plătite. Asta este masa de care discutăm mai ales în zona rurală. Ceea ce trebuie să se întâmple este să creăm o masă critică prin care să antrenăm această zonă a societăţii în ceea ce vom face", a mai spus Dragoş Pîslaru.

Te-ar putea interesa și: