Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Justiției a făcut ANUNȚUL: CEDO se pronunță marți pe decizia pilot referitoare la situația din penitenciare
Ministrul Justiției a făcut ANUNȚUL: CEDO se pronunță marți pe decizia pilot referitoare la situația din penitenciare

Ministrul Justiției a făcut ANUNȚUL: CEDO se pronunță marți pe decizia pilot referitoare la situația din penitenciare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat astăzi, în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică a Senatului privind legea graţierii, că marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) se va pronunţa în legătură cu decizia pilot care se referă la situația din penitenciare.

”Ceea ce discutăm noi aici reprezintă un segment din politica penală, dar şi o parte din măsurile pe care CEDO le aşteaptă faţă de starea de aglomeraţie şi a condiţiilor din penitenciare. Ca ministru al Justiţiei, ce aş putea afirma în aşteptarea deciziei: Guvernul a iniţiat o serie de măsuri consistente pentru înlăturarea condiţiilor precare, pentru îndeplinirea exigenţelor stabilite de Convenţia Drepturilor Omului, legislaţia României şi jurisprudenţa CEDO: modernizarea penitenciarelor, construcţia de noi penitenciare, legea graţierii, legea recursului compensatoriu”, a subliniat Toader.

El a adăugat că speră „că judecătorii europeni cunosc realitatea din România, că judecătorii nu se aşteaptă la faptul ca noi să fim cei mai buni şi să implementăm cele mai înalte standarde. Judecătorii să constate voinţa, determinarea, buna noastră credinţă spre ireversibilitate, spre îndeplinirea standardelor europene, spre respectarea cerinţelor de detenţie din penitenciare. Eu personal aştept decizia de mâine (marţi – n. r.), sper într-o decizie echilibrată care să înţeleagă condiţiile concrete de la noi, o decizie după care vom veni cu acea foaie de parcurs, măsurile pe care le vom lua pentru îndeplinirea tuturor deciziilor din decizie”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: