Ministrul israelian al Apărării: Israelul se confruntă cu un val mondial de terorism comandat de Iran

Ministrul israelian al Apărării: Israelul se confruntă cu un val mondial de terorism comandat de Iran

Israelul se confruntă cu un val mondial de terorism comandat de Iran, a afirmat astăzi ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, la o zi de la atentatul antiisraelian soldat cu 8 morţi, din oraşul bulgar Burgas.

"Reţeaua Al-Qaeda şi Jihadul mondial operează de asemenea", a adăugat Barak, care a menţionat o serie lungă de recente atacuri sau tentative de atac care au vizat israelieni în străinătate, în special în Kenya, Thailanda, Azerbaidjan, Georgia sau chiar Cipru.

"Există sute de mii de israelieni în străinătate, iar serviciile noastre secrete sunt în contact cu serviciile din străinătate cărora le transmit informaţii", a mai spus Barak.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat încă de ieri oficial Iranul de atentat, denunţând "o ofensivă teroristă iraniană".

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficiali israelieni au declarat anterior că Bulgaria, o destinaţie populară de vacanţă pentru turişti israelieni, este vulnerabilă la atacuri comise de militanţi islamişti care s-ar putea infiltra prin Turcia.

Mass-media iraniene nu au relatat despre atac, iar autorităţile de la Teheran nu au reacţionat încă la acuzaţiile Israelului.

Diplomaţi israelieni au fost în ultimele luni ţinte în mai multe ţări ale unor atacatori cu bombă despre care Israelul a spus că acţionează la comanda Iranului.

Deşi Teheranul a negat orice implicare, unii analişti consideră că încearcă să răzbune asasinarea unor oameni de ştiinţă din cadrul programului său nuclear, pentru care Iranul a acuzat Israelul şi pe aliaţii occidentali ai acestuia. CITIŢI ŞI:

  • OPT morţi în urma atentatului terorist în Bulgaria, împotriva unui autocar cu turişti israelieni. Israelul dă vina pe Iran