Evenimentul Zilei > International > Ministrul israelian al apărării: Deocamdată nu vom ataca Iranul
Ministrul israelian al apărării: Deocamdată nu vom ataca Iranul

Ministrul israelian al apărării: Deocamdată nu vom ataca Iranul

Un atac al Israelului asupra instalaţiilor miltare ale Iranului nu este iminent, dar toate opţiunile rămân deschise pentru a stopa ceea ce autorităţile de la Ierusalim consideră a fi încercarea Teheranului de a dezvolta armament nuclear. Afirmaţia a fost făcută de ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, care susţine că ţara sa nu are nevoie de "războaie mari"

„Nu avem, deocamdată, nicio intenţie, de a acţiona, dar Israelul este foarte puternic şi nici pe departe paralizat de frică”, a spus Barak pentru un post de radio israelian.
„Trebuie acţionat în tăcere şi cu calm. Nu avem nevoie de războaie mari”, a adăugat el.
Întrebat în legătură cu eventualele divergenţe dintre Washington şi Ierusalim cu privire la modul în care trebuie acţionat în cazul Iranului, Barak a afirmat: „Trebuie să se ştie că Israelul este un stat suveran. Guvernul, armata şi serviciile de securitate sunt singurele responsabile de securitatea noastră şi de existenţa Israelului”, potrivit Reuters.

Comentariile sale vin la o zi după ce un înalt ofiţer militar american declara că nu ştie dacă Israelul va alerta Statele Unite înainte de a decide să atace Iranul.
Barak a mai declarat că salută reacţia Londrei (care a decis să îşi închidă ambasada din Iran) în criza cu Teheranul şi că speră ca acelaşi lucru să îl facă şi alte state europene.
Luna trecută, preşedintele israelian, Shimon Peres, declara că "un atac împotriva Iranului" din partea Israelului şi a altor ţări este "din ce în ce mai probabil"

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: