Ministrul IMM-urilor despre FORFETAR: Trebuie să fie mai mic decât impozitele plătite în prezent. Altfel NU SE APLICĂ

Ministrul IMM-urilor despre FORFETAR: Trebuie să fie mai mic decât impozitele plătite în prezent. Altfel NU SE APLICĂ

Ministrul IMM-urilor, Forin Jianu (foto), și Ministrul de Finanțe Ioana Petrescu au stabilti ca impozitul forfetar sp se aplice doar dacă va fi foarte simplu de înţeles pentru întreprinzătorii care vor fi afectaţi de acest impozit și uşor de urmărit de ANAF şi de structurile de control ale Ministerului de Finanţe.

În al treilea rând, „cei care plătesc impozit cinstit în acest moment să plătească mai puţin sau cel mult egal cu cât plătesc acum”, a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.

„Dacă una dintre aceste trei condiţii nu va fi îndeplinită, niciunul dintre noi nu va susţine acest tip de reglementare. Ea se găseşte în acest moment în Parlament şi vom vedea forma finală”, a declarat acesta.

Certificate online privind datoriile la stat

„Am avut o discuţie cu ministrul de Finanţe şi mi-a spus că în următoarele trei luni, probabil, această măsură se va putea aplica. Însă este foarte important pentru mine, care reprezint IMM-urile, că acest prim pas a fost creat, că s-a înţeles necesitatea, pentru că un întreprinzător pierdea foarte mult timp în relaţia cu ANAF sau cu autorităţile publice locale pentru emiterea acestor tipuri de certificate”, a mai spus ministrul IMM-urilor, referindu-se la momentul în care IMM-urile vor putea obține online certificate privind datoriile la buget.

„De asemenea, un pas foarte important a fost făcut deja de Registrul Comerţului. Acolo, certificatele constatatoare se pot emite online, pe baza semnăturii digitale”, a mai spus Jianu.

Sprijin financiar pentru angajarea noilor absolvenți

Potrivit ministrului IMM-urilor, din luna iulie ar putea demara proiectul privind acordarea de facilități companiilor care angajează tineri absolvenți.

„Aşteptăm o ţintă de minimum 6.400 de tineri absolvenţi 2014 care să beneficieze de aceste proiecte. Am discutat cu ministrul Fondurilor Europene pentru continuarea demersului pe programarea 2014 - 2020 în aşa fel încât proiectele de anul acestea să fie pilot, să reprezinte doar un început”, a spus Jianu.

Potrivit acestuia, fiecare regiune de dezvoltare a României va avea un asemenea tip de proiect. „Eu sper ca şi companiile să răspundă foarte rapid şi foarte bine acestor demersuri, aşa încât să mergem la fondurile europene şi să cerem continuare şi suplimentarea numărului. În ceea ce priveşte procedura, aceasta va fi foarte simplă. Firma interesată va aplica online la Oficiul teritorial de care este arondată. Avem opt oficii teritoriale, subordonate Ministerului, în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Deci firma aplică cu intenţia de a lua un număr de persoane, face contractele de muncă, după care începe procesul de decontare din partea Oficiilor teritoriale. Firmele nu aplică direct la Ministerul Fondurilor Europene sau la noi la Minister”, a mai declarat Florin Jianu.

Ne puteți urmări și pe Google News