Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul de Externe: Premierul Dăncilă a primit propunerea pentru postul de ambasador în Israel
Ministrul de Externe: Premierul Dăncilă a primit propunerea pentru postul de ambasador în Israel

Ministrul de Externe: Premierul Dăncilă a primit propunerea pentru postul de ambasador în Israel

Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat, joi, că premierul Viorica Dăncilă a aprobat o propunere de candidatură pentru postul de ambasador al României în Israel, dar că nu o va aduce la cunoștința publică înainte de decizia preşedintelui şi de a primi agrementul.

„Ieri (miercuri – n.r.) doamna prim-ministru a aprobat o propunere de candidatură pentru Israel. Deocamdată, nu pot să vă spun. Rămâne să vedem care va fi decizia preşedintelui. Oricum, înainte de a obţine agrementul, nu putem să facem publice numele", a afirmat Meleşcanu.

Meleșcanu a subliniat că este vorba de o singură propunere pentru acest post.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a solicitat, în 10 martie, ministrului de Externe să facă, foarte rapid, o propunere pentru funcţia de ambasador al României în Israel. El a declarat, la Congresul extraordinar al PSD, că "este inadmisibil" faptul că România stă de "mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă"