Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Educației: Subiectele la simulările pentru Evaluarea Națională vor fi de nivel mediu
Ministrul Educației: Subiectele la simulările pentru Evaluarea Națională vor fi de nivel mediu

Ministrul Educației: Subiectele la simulările pentru Evaluarea Națională vor fi de nivel mediu

De asemenea, notele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog, a precizat ministrul Remus Pricopie, cu o zi înainte de prima probă a acestor teste, potrivit mediafax.ro.

"Subiectele vor fi de nivel mediu şi că acest exerciţiu îi ajută şi îi pregăteşte în vederea examenului din iunie. Este vorba despre evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care va avea loc în luna mai, despre simularea evaluării naţionale, prin care elevii clasei a VIII-a vor trece în februarie, şi despre simularea examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, ce va avea loc în martie, în paralel cu simularea, cunoscută deja, în cazul elevilor clase a XII-a. Aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare", a explicat ministrul Pricopie.
Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba şi literatura română va fi susţinută mâine, cea la matematică – miercuri, iar proba la limba şi literatura maternă pe 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate pe 7 martie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: