Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Educației “negociază” cu studenții continuarea reformei sistemului de învățâmânt
Ministrul Educației “negociază” cu studenții continuarea reformei sistemului de învățâmânt

Ministrul Educației “negociază” cu studenții continuarea reformei sistemului de învățâmânt

O delegație a Alianței Nationale a Organizațiilor Studențelti din România (ANOSR) discută astăzi cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre Ordonanța de Urgență a Guvernului emisă la sfârșitul anului trecut, pe care studenții o consideră neconstituțională.

Întâlnirea dintre reprezentanții ANOSR și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a început la ora 15.00. Potrivit președintelui alianței studențești, Cristi Popescu, discuțiile sunt axate pe Ordonanța de Urgență a Guvernului emisă “fără consultare publică”, prin care au fost efectuate mai multe modificări privind sistemul educațional, printre care se află și noile reglementări privind renunțarea la titlul de doctor.

“Pe lângă această Ordonanță, vom discuta și despre finanțarea sistemului de învățământ care este insuficientă. Vrem să știm și ce s-a întâmplat cu proiectul POSDRU privind bursele sociale pentru studenți! Urmează și alegerea rectorilor universităților, iar noi vrem ca studenții să aibă un cuvânt de spus. Alegerea lor să se facă și cu 25 la sută din voturile studenților!”, a declarat pentru EVZ președintele ANOSR, Cristi Popescu.

Vom reveni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: