• Citiţi mai mult: Dana Blându, învăţătoarea care cerea bani, a fost DATĂ AFARĂ. S-a decis în unanimitate DESFACEREA CONTRACTULUI de muncă

“Decizia consiliului administrative al Școlii Nr. 10 este una doarte corectă și legală. Inspectoratul Școlar și Ministerul nu s-au pronunțat până acum dintr-un motiv foarte simplu: decizia consiliului de administrație ar fi fost invalidată pe motiv că membrii consiliului ar fi fost influențați.Alta este problema. Legea nu spune că odată dați afară din sistem, acești oameni nu mai au dreptul să dea concurs, spre exemplu, și să revină la catedră.
Voi lucra la acest lucru împreună cu departamentul de Justiție din Minister, pentru că altfel ne trezim cu dascălii-problemă înapoi. Așa s-a ajuns ca fosta directoare de la Bolintineanu, care a luat șpagă la Bac, să predea în continuare ”, a explicat Pricopie.

  • EDITORIAL: Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată

Potrivit acestuia, în timp ce presa a stat cu ochii pe cazul Danei Blându, un caz similar a fost semnalat la o școală din București:“Inspectorii școlari au demarat o a doua anchetă, similară. Încercăm dacă se verifică informațiile”.
În plus, ministrul le-a cerut tututror inspectorilor școlari să-I convoace la întâlniri pe directorii școlilor din România și să-i instruiască cu privire la ce este permis și ce nu în materie de banii care circulă în școală.