Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, visează la reintroducerea examenului la liceu

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, visează la reintroducerea examenului la liceu

Mandat prea scurt pentru un deziderat măreţ. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj nu exclude varianta introducerii unui examen de admitere la intrarea în liceu, dar nu ştie dacă va putea duce la bun sfârşit un astfel de proiect în mandatul său prea scurt.

„Aş vrea să cred că în viitorul apropiat vor apărea transformări majore în modul în care şcolile îşi vor alege copiii şi copiii vor avea înţelegerea asupra posibilităţilor lor de a alege. (...) Aş lua în calcul (varianta unui examen de admitere la intrarea în liceu - n.r. ), numai că nu ştiu dacă pot să duc un astfel de lucru la bun sfârşit în mandatul meu scurt şi prefer să spun că ar trebui, dar, din păcate, nu pot să am aceeaşi abordare cu cea pe care o am acum, pragmatică, referitor la învăţământul profesional dual”, a precizat ministrul, explicând posibilele modificări pentru admiterea în liceu.

El a subliniat că tinerii care termină clasa a opta ar trebui să fie mai bine consiliaţi profesional. „Am fost cu toţii nemulţumiţi şi suntem nemulţumiţi: la liceu se intră şi cu media 2, 3.... Nu se poate. Cred că nu am fost suficient de expliciţi. Tinerilor trebuie să li se acorde şanse mai multe şi oportunităţi mai multe. Consilierea profesională, din păcate, este departe de ce ar trebui să fie”, a comentat Adrian Curaj. 

Rămâneți conectați la Premium.evz.ro. În cursul dimineții veți mai putea citi:

Ne puteți urmări și pe Google News

---- ++++