Editura Evenimentul si Capital

Ministrul ECONOMIEI, pas URIAȘ spre cel mai important proiect de dezvoltare. Dănuț Andrușcă: „Să facem mai mult și să vorbim mai puțin în anul Centenar”

Dănuț Andrușcă și Chiril Gaburici, miniștrii Economiei din România și Republica Moldova
Autor: | | 0 Comentarii | 737 Vizualizari

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a anunțat finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova: privatizarea Vestmoldtransgaz, prin preluarea companiei moldoveneși de către Transgaz și construirea gazoductului Ungheni-Chișinău. În prezența omologului său de la Chișinău, Chiril Gaburici, oficialul Guvernului României a transmis, în premieră și că un grup important de reprezentanți ai marilor companii prezente pe piața românescă și cea a Uniunii Europene vor merge în Republica Moldova la cea de-a XI-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie 2018.

Dănuț Andrușcă, Ministrul Economiei a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Republica Moldova: În relația cu Republica Moldova, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. „Facem politica faptelor, pentru că sprijinul trebuie demonstrat, nu doar declarat”, a subliniat oficialul Guvernului României. Subiectul principal al discuțiilor a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, după semnarea procesului verbal de preluare. Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a subliniat importanța economică și politică a gazoductului Ungheni-Chișinău, despre care a arătat că este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

Ministerul Economiei transmite că, în cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au acordat o atenție sporită acțiunilor și măsurilor care pot fi întreprinse pentru consolidarea parteneriatului dintre România și Republica Moldova din perspectivă economică. „Astfel, a fost reiterat interesul pentru cooperare în numeroase domenii, în mod special în cel energetic, pentru dezvoltarea suplimentară a relațiilor comerciale și economice dintre cele două state”, transmit oficialii Ministerului Economiei.

Comerț de un milliard de euro

Așa cum reiese din datele oficiale, România este deja principalul partener comercial al țării vecine, iar volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat suma de 1 miliard de dolari, doar în primele șase luni ale anului 2018. În acest context, cei doi demnitari au stabilit organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie 2018, la Chișinău. Totodată s-a discutat și despre organizarea unui forum economic bilateral al oamenilor de afaceri. La eveniment urmează să se deplaseze la Chișinău un grup important de reprezentanți ai marilor companii prezente pe piața românescă și cea a Uniunii Europene, stimulându-se astfel interesul investitorilor față de țara vecină.

Dănuț Andușcă a amintit că în domeniul energiei electrice, operatorul român de transport, Transelectrica SA, colaborează cu succes cu ÎS Moldoelectrica, în sensul interconectării sistemelor celor două țări. În vederea dinamizării colaborării, Transelectrica SA intenționează să înființeze o reprezentanță în Republica Moldova.

Investiții în industria auto

Nadia Comaneci, DRAMA unei mamei campioane! Copilul ei a venit la ea si... Continuarea e sfasietoare!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI