Primăria Capitalei și Ministerul Afacerilor Interne au lansat campania „Stop joc! E viața ta!”, care are ca scop informarea elevilor în legătură cu pericolele care se ascund în spatele jocurilor de pe internet
Elevii de la Şcoala 164 din Sectorul 6 al Capitalei au primit, ieri, vizita Gabrielei Firea, primarul general al Bucureştiului, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan. Cele două au ţinut să le explice copiilor cât de periculoase sunt jocurile de pe internet. Datorită presei care a relatat pe larg şi autorităților care au întins o mână de ajutor atunci când a trebuit, nu cred că există părinte şi chiar copil care să nu fi aflat până acum despre „Balena Albastră“, jocul mortal care a făcut peste 100 de victime în Rusia.
„Nu este cool să acceseze jocuri pericoloase“
„Săptămâna trecută am primit mai multe informații cu privire la faptul că în mai multe școli din Capitală sunt suspectate câteva cazuri de elevi care au început să joace acest Balena Albastră sau care își doresc să îl joace, neștiind care sunt pericolele. Considerăm că autoritățile trebuie să colaboreze atât cu cadrele didactice, cu părinții, dar în special cu elevii pentru a-i informa că nu este modern și cool să acceseze jocuri periculoase, ci este mult mai important pentru sănătate și viața lor și pot să aparțină unei comunități interesante dacă fac sport, dacă merg la teatru, dacă merg la concerte”, a declarat Firea.
La rândul său, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a spus că au fost semnalate 54 de cazuri de copii care au desfășurat acțiuni similare celor presupuse de jocul „Balena Albastră”, însă în România nu sunt victime ale acestui joc: „Sunt 54 de cazuri semnalate, polițiștii au făcut verificări pentru a stabili cauzalitatea între acest joc și situațiile semnalate, nu s-a putut stabili o astfel de legătură. Noi am încercat să tragem un semnal puternic de alarmă și să informăm. Polițiștii fac în continuare verificări cu toată atenția. Și pe parte de poliție vom desfășura aceste acțiuni de informare și prevenire”.