Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Culturii vine cu PRECIZĂRI după ce și-a acuzat colegii din Guvern de „intimidare directă”
Ministrul Culturii vine cu PRECIZĂRI după ce și-a acuzat colegii din Guvern de „intimidare directă”

Ministrul Culturii vine cu PRECIZĂRI după ce și-a acuzat colegii din Guvern de „intimidare directă”

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că scrisoarea lui către membrii Grupului pentru Dialog Social, în care este membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns în presă fără voia sa şi subliniază că nu a dorit să condiţioneze în vreun fel rămânerea în Guvern.

"O scrisoare a mea către membrii Grupului pentru Dialog Social, în care sunt membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns în presă fără voia mea. Precizez că ea era destinată exclusiv informării celor care au redactat comunicatul GDS de susținere a mea. Ea nu a fost destinată publicității. Am reușit să gestionez adecvat situațiile prezentate acolo în exercitarea atribuțiilor mele, și de aceea în legătură cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adăugat. Sper că măsurile de reformă pe care le-am luat la Ministerul Culturii beneficiază în continuare de susținerea Prim-Ministrului. Nu am dorit să condiționez în acest mod în vreun fel rămânerea mea în Guvern", a scris Vlad Alexandrescu într-o postare pe Facebook.

Ministrul Culturii a trimis o scrisoare către Grupul pentru Dialog Social, în care aduce acuzații grave unor colegi din guvern. El spune că a deranjat prin acțiunile sale mai multe grupuri de interese și a dat două exemple: Roșia Montană și Cathedral Plaza. Ministrul evocă unele acțiuni de intimidare și spune că a fost chemat în Parlament să dea explicații și că a fost sunat de mai multe ori de oameni politici.

De exemplu, când a mers personal, în urmă cu o lună, să oprească dărâmarea casei Nanu Muscel din Piața Romană, a fost sunat de un coleg de guvern și au fost încercări de intimidare directă, apoi a fost convocat la o ședință de către fostul rector ASE. CITEȘTE MAI MULT…