Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Culturii va fi revocat din funcție. Dacian Cioloș: „Dacă domnul Vlad Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu mi-a comunicat situațiile cu care susține că s-a confruntat”
Ministrul Culturii va fi revocat din funcție. Dacian Cioloș: „Dacă domnul Vlad Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu mi-a comunicat situațiile cu care susține că s-a confruntat”

Ministrul Culturii va fi revocat din funcție. Dacian Cioloș: „Dacă domnul Vlad Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu mi-a comunicat situațiile cu care susține că s-a confruntat”

Premierul Dacian Cioloș a transmis un mesaj pe Facebook în care anunță că îl va revoca din funcția de ministru al Culturii pe Vlad Alexandrescu. Decizia premierului vine la scurt timp după ce acesta a trimis o scrisoare către Grupul pentru Dialog Social, în care aduce acuzații grave unor colegi din Guvern.

"Legat de ultimele discuții in jurul demisiei Ministrului Culturii : E pacat că domnul Alexandrescu a ales să termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnull Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge inainte. Reformele vor continua și in cultură și in alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marti voi trimite domnului președinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere să continue reformele. In mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea asolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Ministrul Culturii a trimis o scrisoare către Grupul pentru Dialog Social, în care aduce acuzații grave unor colegi din guvern. El spune că a deranjat prin acțiunile sale mai multe grupuri de interese și a dat două exemple: Roșia Montană și Cathedral Plaza. Ministrul evocă unele acțiuni de intimidare și spune că a fost chemat în Parlament să dea explicații și că a fost sunat de mai multe ori de oameni politici.

La scurt timp după publicarea scrisorii, acesta a revenit cu explicații. El a declarat că că scrisoarea a ajuns în presă fără voia sa şi subliniază că nu a dorit să condiţioneze în vreun fel rămânerea în Guvern.


Citește mai mult: Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu vine cu PRECIZĂRI după ce și-a acuzat colegii din Guvern de intimidare